vineri, 31 august 2012

ADEVARATUL REVELION.




"Ziditorule a toata faptura,Cel ce timpurile si anii ai pus intru puterea Ta,binecuvinteaza cununa anului bunatatii Tale, Doamne, pazind in pace poporul si tara aceasta, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ne mantuieste pe noi"(Minei pe septembrie)
Iubesc luna septembrie!
Porunca lui Dumnezeu a fost sa se praznuiasca in chip deosebit :''Spune fiilor lui Israel:in luna a saptea, ziua intai a lunii sa va fie zi de odihna, sarbatoarea trimbitelor si adunare sfanta sa aveti; nicio munca sa nu faceti ci sa aduceti ardere de tot Domnului" (Leviticul 23, 24-25)
Minunata luna, luna septembrie pentru istoria oamenirii!
In aceasta luna scazand apele potopului,corabia lui  Noe a stat pe muntele Ararat.
In aceasta luna Sfantul prooroc Moise  s-a coborat a doua oara din munte, avand fata prealuminata si aducand Tablele cele noi, care aveau scrise in ele Legea Domnului.
In aceasta luna a inceput a se zidi cortul Domnului de catre israeliti.
In aceasta luna arhiereul cel mare intra singur in Sfanta Sfintelor, ca sa aduca jertfa sangeroasa pentru sine si pentru nestiintele poporului.
In aceasta luna, poporul ales se curata de pacatele facute in anul intreg, smerindu-se prin post si ardere de tot catre Domnul.
In aceasta luna a fost sfintita biserica zidita de Solomon si s-a pus in ea Chivotul Legii.
In aceasta luna, spune Leviticul 16,31, se adunau toate semintiile lui Israel in Ierusalim la praznic.
Din aceasta luna incepeau a se numara anii poruncilor Legii Vechi care se intindeau pana la 50 de ani, precum a poruncit Domnul celor care intrasera in pamantul fagaduintei.
Dumnezeu a poruncit sa''Sa vestiti anul odihnei in luna a 7-a(adica in septembrie)pentru ca aceasta este a 7-a luna de la martie, care este intaia luna de la facerea lumii"
Deci, asa cum spunea parintele in seara aceasta  la biserica, inainte de binecuvantarea de final, este Revelionul.
Doar ca ma rog sa avem intelepciune in a-l sarbatori.Noi am primit felicitari si urari  ca incurajare"Sa fiti buni crestini!Sa fiti ortodocsi!"De fapt cuvintele preotilor se pot implini, daca si noi ne dorim lucrul aceasta, asa ca... imi doresc si va doresc si voua ca Anul Nou care va incepe peste aproape o ora, sa ne aduca mai multa iubire crestineasca pentru toti, sa ne daruiasca rugaciune bineplacuta lui Dumnezeu, sa fim mai toleranti cu neputintele altora si mai acuzatori cu ale noastre, sa fim mai prezenti, dar prezenta rodnica sufleteste la sfintele slujbe, dar si in azile de batrani, orfelinate, langa cei care sunt uitati de lume.Sa umplem noi golurile din viata lor si sa multumim lui Dumnezeu ca ni-i aduce aproape.
Si cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face, ca sa punem inceput bun, este sa ne spovedim iar si sa ne impartasim.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu