luni, 28 ianuarie 2013

Sa vorbim despre frumos

Astazi am ramas dupa amiaza acasa.Efectiv imi era prea foame ca sa merg in alta parte decat acasa, desi nici acasa nu ma puteam lauda cu un frigider prea "atractiv".Extraordinar cum cuvinte izbucnind din noi aduc amintirile si oamenii alaturi!Atractiv! Mi-l amintesc pe Zaharia, socrul meu, ganditor, cu privirea pironita in pamant zicand incetisor , serios si preocupat:
-Unde sa gasim noi pentru  Vasile(fiul lui cel mic si vesnic singur si in cautare de nevasta) o fata"atractiva" de Piersica ?
Dar, atractiv sau nu, am venit spre casa, hotarata sa petrec o dupa amiaza,cum s-o putea!
Asa cum face tot romanul am deschis televizorul si am ramas cateva ore legata de el! Andreea Marin , divorturi care zguduie Romania, furtul unor haine Armani, furtul unor tablouri de arta si acum de curand niste imagini ingrozitoare cu copii legati de patut in spitale.Parca abia acum ziaristii au vazut asta, parca abia acum s-a aflat!
Din pacate lumea nu mai vrea nimic frumos.Este de parca refuzam sa vedem soarele, sau il vedem doar prin geamuri murdare.Parca iubirea a disparut dintre noi si totul s-a materializat doar in interes material, doar in castig, acum, pentru mine si atat!
Este de parca traim deja sfarsitul unei lumi in care a fost(a fost, nu-i asa?)iubire, ajutor desinteresat, sacrificiu.
Oameni care au pornit la drum acum un deceniu, iubindu-se, fac impreuna copii si apoi pentru ca dispare un gram din iubire, se separa si fiecare porneste pe un alt drum.Faptul ca au copii este doar un fapt oarecare, fiecare e prea preocupat de el, ca sa-i pese de ceea ce inseamna un divort.
Acum opt ani, un tanar din familia mea, un baiat minunat, Laurentiu, exact in ziua in care se implinea 1 an de la casatoria lui religioasa, a mers cu sotia lui la Olt. Si acolo, intr-un loc izolat, el , cu sotia lui tanara si frumoasa, excelenta inotatoare si un verisor de 12-13 ani au facut plaje, s-au balacit in Olt...
-Aveti grije, le-a zis Irina.Aici Oltul e foarte adanc, daca ne ducem in el, nu mai iesim!
Si verisorul nazdravan a zis:
-Eu ma mai arunc odata!
Si s-a aruncat.Dupa cateva secunde au realizat ca nu iese la suprafata si speriata Irina, ofiter SRI, s-a aruncat in apa dupa el! Si au mai trecut iar secunde multe in care nu aparea...
Disperat Laurentiu, crezand ca s-au inecat, desi nu era inotator, s-a aruncat dupa ei.In apa adanca, Irina tanandu-l pe baiat in brate si urcand din adanc spre suprafata, l-a vazut pe Laurentiu cazand spre fundul apei, a intins mana sa-l prinda, dar doar l-a atins, o ultima atingere si l-a scapat...A urcat la suprafata, l-a aruncat pe mal pe baiat si a coborat dupa el...Din pacate apa era atat de adanca, o groapa imensa il prinsese in ea....si nu a mai putut sa-l scoata!
A murit la 28 de ani, pentru ca Inima lui , mintea lui nu a acceptat sa stea pe mal si sa asiste la moartea unor oameni dragi.Nu a contat nimic.Nici macar viata lui! Iubirea lui a fost atat de puternica incat i-a urmat desi probabil stia ca sunt sanse mici sa-i poata salva, dar oricat de mici erau aceste sanse, nu a putut sa fie nepasator.Din astfel de inimi apar eroii!Din inimi in care este iubire pentru altii si nu iubire egoista doar pentru noi.Ieri, Parintele care a predicat la Evanghelia orbului a spus dintr-o data spontan:
-Purtam prea multe grija de acest trup de pamant, de acest hoit si ne ingrijim prea putin de viata vesnica..
Intr-adevar.Prea multa atentie dam lucrurilor care tin de mandria noastra, de pozitie sociala, de comentariile lumii si uitam ca tot ce conteaza este cum ne "comenteaza" Dumnezeu.
"Frumusetea este darul lui Dumnezeu" spune Aristotel.
Iar frumusetea omului sta tocmai in jertfa lui Laurentiu pentru ceilalti, in aparenta slabiciune a omului care plange la nunti, botezuri si inmormantari, la serbarile scolare, in prietenia dintre oameni ,in bucuria cu care privim noaptea aceasta frumoasa de iarna, in care ninsoarea s-a oprit si parca si gerul s-a potolit, luna  s-a ascuns in pacla alba care acopera totul...in ceata ... frumusetea sta in rugaciunea preotilor pentru Alexandra  Aron abia operata acum cateva ore... rugaciune care porneste ceasul inimii ei, in grija Doinei pentru ea si a tuturor celor care nestiuti, nevazutii au facut posibil ca  prin ea sa se arate puterea lui Dumnezeu .
Pentru toate acestea eu cred, inca mai cred in frumusetea omului.

http://alexandraaron.blogspot.ro/2013/01/operatie-cu-tensiune-si-sub-presiune.html?spref=fb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu