marți, 22 septembrie 2015

Voia lui Dumnezeu

Am cunoscut un om. O femeie.Aseara a intrat in casa mea cu zambetul pe buze aducand cu ea o simfonie de trairi. A venit pentru doua minute, sa-i dau o carte si apoi sa plece la ea acasa sa o citeasca.Dar a intrat in casa mea, s-a lipit de icoanele mele, de inima mea si abia dupa cinci ore a mai iesit pe usa. De fapt nici macar nu a iesit! E inca acolo, asezata in genunchi la Maica Domnului Hodighitria si inca cauta voia lui Dumnezeu in viata ei.
La mine in casa nu vin decat extrem de putine persoane. Lup singuratic, animal nordic obisnuit cu gheturile, prefer sa stau singura, intre peretii mei.Timpul in care ne adunam seara:  Grig cu sacosele pline, iar copiii se ingramadeau la usa sa-l primeasca , pisica Meme se freca de pantalonii lui in timp ce eu o ciomageam sa nu-i umple de par pantalonii, geloasa pe ea si cautand un loc printre toti, sa-l imbratisez, timpul acesta al iubirii pamantesti s-a dus.Traiesc acum,o alta iubire, iubirea in duh...rugaciunea pentru ei, toti cei dragi mie...Iar pentru asta imi trebuie singuratate si pace...
Femeia acesta frumoasa a venit ca o ploaie de toamna. Purta in parul lung frunzele aurii de afara si in inima, iubirile adolescentei neimplinite la maturitate... Am vorbit mult, din cand in cand mai citeam dintr-o  carte, fie Viata de familie a Sfantului Paisie Aghioritul , fie Sfanta Scriptura...sfintii ne pazeau alaturi si ochii ei se veseleau sau inorau dupa vorbe...
Mi-a povestit multe si multe voi uita, din ce mi-a spus. Voi tine insa minte o povestire despre  ea si sora ei.
Erau tinere si mama le-a cumparat doua bluze acelasi model, dar culori diferite: una foarte frumoasa mov cu negru si alta, rosu cu negru. Cea mov era foarte frumoasa ,dar cea rosie era foarte urata! Si ele doua, surorile s-au certat pe bluze, fiecare vroia aceiasi bluza! Si mama le-a zis:
-Ce aveti de va certati?Daca va place atat de mult cea rosie , va mai cumpar una!
Abia atunci au protestat intru-cat nici una nu vroia cu adevarat  sa poarte bluza rosie, urata !
Am inteles greu! Ele , amandoua, deci fiecare, dorea sa primeasca bluza urata, ca cea frumoasa sa ramana  surorii ei!
-Cum era sa nu-i las ei bluza mov, cand era atat de  frumoasa si stiam ca ii place movul foarte mult!Iar ea, la randul ei, se gandea sa ajunga la mine bluza cea frumoasa!
Cati dintre noi facem acesta? Tot mai des aud de conflicte intre frati , de lupte in impartirea unui petic de pamant sau a unor lucruri ramase de la parinti! Tot mai des gandesc ca s-a racit dragostea dintre noi, ca pot muri in casa mea intre icoanele mele si lumea o sa-si dea seama ca nu mai sunt abia cand va fi prea tarziu . 
Voia lui Dumnezeu! Acesta e ceea ce cauta ea. Dar asta cautam cu totii cei care stim ca in centru vietii noastre este si trebuie sa fie Dumnezeu.Voia Lui, pentru ca doar aceasta e lucrul cel bun pe care trebuie sa-l traim.
Si totusi cum s a facem sa descoperim care e voia lui Dumnezeu?
Am citit cautand raspuns... De mult citesc...Stiu si nu stiu nimic, Doamne!
Sa cerem  mereu" Doamne, arata-mi tu voia Ta." si Dumnezeu ne va raspunde totdeauna. Doar sa stim sa ascultam... Pentru ca vorbim mult si ascultam putin!Dumnezeu ne vorbeste prin cei trimisi de El in drumul nostru: prin duhovnic, prin preoti daca nu mergem la duhovnic, prin oamenii pe care ii aseaza in calea noastra ....pronia lui Dumnezeu! Si totdeauna vorba Lui este conforma cu Sfanta Scriptura!Cum ne-a promis?
"Nu te teme, căci Eu te-am răscumpărat şi te-am chemat pe nume, al Meu eşti!2.Dacă tu vei trece prin ape, Eu sunt cu tine şi în valuri tu nu vei fi înecat. Dacă vei trece prin foc, nu vei fi ars şi flăcările nu te vor mistui.3.Că Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul. Eu dau Egiptul preţ de răscumpărare pentru tine, Etiopia şi Saba în locul tău;4.Fiindcă tu eşti de preţ în ochii Mei şi de cinste şi te iubesc; voi da neamurile în locul tău şi popoarele în locul sufletului tău.5.Nu te teme, că Eu sunt cu tine! De la răsărit voi aduce seminţia ta şi de la apus te voi strânge pe tine.6.Voi zice către miazănoapte: "Dă-Mi-i" şi către miazăzi: "Nu-i opri!" Aduceţi pe fiii Mei din ţinuturi depărtate şi pe fiicele Mele de la marginile pământului;7.Pe toţi acei care poartă numele Meu şi pentru slava Mea i-am creat, i-am zidit şi i-am pregătit!"Isaia cap 43 

si ...cuvantul Evangheliei dupa Ioan...
"20. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
21. Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei."
Avem Scriptura plina de promisiunea ca nu ne va lasa atat timp cat noi nu-L respingem... 

Am scris ca psalmul 138 este "psalmul meu" Uite cat e de frumos!
Psalmul 138
1. Doamne, cercetatu-m-ai şi m-ai cunoscut.
2. Tu ai cunoscut şederea mea şi scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe.
3. Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.
4. Că încă nu este cuvânt pe limba mea
5. Şi iată, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate şi pe cele din urmă şi pe cele de demult; Tu m-ai zidit şi ai pus peste mine mâna Ta.
6. Minunată este ştiinţa Ta, mai presus de mine; este înaltă şi n-o pot ajunge.
7. Unde mă voi duce de la Duhul Tău şi de la faţa Ta unde voi fugi?
8. De mă voi sui în cer, Tu acolo eşti. De mă voi coborî în iad, de faţă eşti.
9. De voi lua aripile mele de dimineaţă şi de mă voi aşeza la marginile mării
10. Şi acolo mâna Ta mă va povăţui şi mă va ţine dreapta Ta.
11. Şi am zis: "Poate întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu".
12. Dar întunericul nu este întuneric la Tine şi noaptea ca ziua va lumina. Cum este întunericul ei, aşa este şi lumina ei.
13. Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele.
14. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte.
15. Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai făcut întru ascuns, nici fiinţa mea pe care ai urzit-o ca în cele mai de jos ale pământului.
16. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă.
17. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.
18. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi. M-am sculat şi încă sunt cu Tine...........................................................
Cum ar putea sa-mi fie rau cand nimeni nu ma iubeste cat El? Acel rau pe care poate il traiesc,El il stie si-L da pentru un bine pe care acum nu-l vad!
Haideti sa ne ducem povara !
 Am luat aripile mele de dimineata si m-am asezat la marginea lumii , dar El m-a stiut acolo si-n inima mea a pus liniste  si-n pumnul strans anafura ...


Stiu, mie mi-e mai usor decat celor tineri, decat femeii de aseara, luptele mele nu sunt lupte , sunt doar ispite firesti, ispite ca sa vad in rezolvarea lor iubirea si puterea lui Iisus Hristos Mantuitorul.
Dar ma rog pentru cei care inca se lupta cu trupul , cu inima, cu boala, cu durerea ... ma rog ca Dumnezeu sa le aseze voia Sa la simpla rugaciune si sa le dea stiinta de a vede si de a o implini!
 Iisus Hristos S-a nascut, a trait si a murit împlinind voia lui Dumnezeu. Fiind în gradina Ghetsimani înainte ca sa fie arestat, condamnat şi rastignit,  Iisus S-a rugat Tatalui ceresc:" Iarăşi ducându-se, a doua oară, s-a rugat, zicând: Părintele Meu, dacă nu este cu putinţă să treacă acest pahar, ca să nu-l beau, facă-se voia Ta.” (Mat 26:42).

A ales sa faca voia lui Dumnezeu si ne-a rascumparat, ai Lui suntem si oricine cheama numele Lui poate fi mantuit.Si ingerii toti si arhanghelii si sfintii si Maica Domnului , trimisi sunt de El  sa ne ajute...Domnul este luminarea mea si mantuirea mea: de cine ma voi teme? Domnul este aparatorul vietii mele de cine ma voi infricosa?-Psalmul 26


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu