duminică, 6 septembrie 2015

Multumesc

Da, astazi a fost Minunea din Colose!
6 Septembrie-Minunea din Colose si ziua mea de nastere.Nu ar crede nimeni, dar sunt uneori un om salbatic si insingurat.Spuneam cuiva ca zace in inima mea, un animal nordic, obisnuit cu gheturile si singuratatea padurilor albe.Si asta ma face sa fug uneori de lume. Nu ma simt confortabil in lume, iar vara acesta cu multe probleme, m-a facut sa fiu si mai imposibila decat sunt.
Catva timp m-am zabatut incercand sa gasesc o solutie pentru ca ziua acesta sa treaca cat mai usor, fara mult zbucium. De la sute de kilometri cineva  cu care imparteam arhanghelul Mihail ma povatuia , cautand pentru mine ceva mai potrivit... de la alti kilometri, Ruxandra a punctat;
-Mami, vino la Bucuresti sa fim impreuna !
-Rugati-l pe Arhanghelul Mihail sa va povatuiasca  el si sigur o va face-a zis "povatuitorul " de taina.

Si l-am rugat! Treceam prin casa prin dreptul icoanei Minunii din Colose si  ma mai rugam un pic... si iar treceam pe acolo...si in cateva ore, vineri aveam deja trei oferte sa merg la Bucuresti cu masina! Am facut repede cumparaturi sa gatesc pentru copii si sambata, dupa sfanta liturghie am plecat la Bucuresti. 




 Am petrecut cu copiii mei  ziua de sambata. L-am leganat impreuna cu Ruxandra pe Filip si am trimis-o pe Andreea la culcare... Seara a venit usor, parca prea usor peste noi... E cald, foarte cald  si noaptea nu aduce parca nicio adiere de vant...
Filip se agita nemultumit de cat de cald e si noi suntem neputinciosi in a face repede casa sa fie confortabila, pe nevoile lui...
-Ce greu e sa fii asa mic-zice Ruxandra
Iar el isi ridica capul si priveste curios in jur, numai ca oboseste repede si scanceste nemultumit.
-Ce esti asa curios , mai?-il "certa "Andrei, iar bebe Filip isi pune capul pe pieptul lui Andrei incruntat.Mare pare a fi lumea!!!!
 Inainte de miezul noptii a inceput sa sune telefonul si sa vina mesajele
" La multi ani!Dumnezeu, Maicuta Domnului si toti sfintii sa te bucure , sa te binecuvinteze, sa-ti dea multa sanatate si impliniri, iar mai presus de toate sa-ti daruiasca cele mai alese bucurii ale Imparatiei vesnice... Te imbratisez cu drag! Ma bucur cu tine, plang cu tine, te port cu mine  si daca voi  pleca sa nu ma uiti!"

"La muuuuuuulti ani, Doinita! Sanatate bucurii si toate cele de folos  de la bunul Dumnezeu. Va iubesc si va imbratisez cu drag."

 "Sarut mana, doamna. Va urez in acesta zi  minunata multa sanatate, pace sufletesca, spor in tot ce faceti , tot binele din amandoua lumile si mai ales mantuire. Sunteti deosebita si Dumnezeu va ajuta mereu. Sa-i dam slava Lui si Maicii Sale pentru toate! Intru multi si binecuvantati ani spre slava Lui."


 6 septembrie 2015.M-am trezit devreme. De fapt nu am dormit aproape deloc.

Am coborat din pat si mi-am facut rugaciunile de dimineata! Extraordinare mi-se par si cred ca asa sunt! M-am vazut in toata caderea mea glorioasa , in toata negura sufletului meu...

Doamne, nu mă lipsi de bine­le Tău cel ceresc. Doamne, izbăvește-mă de chi­nurile cele veșnice. Doamne, de am gre­șit, fie cu mintea, fie cu gândul, sau cu cu­vântul, sau cu fapta, iartă-mă. Doamne, izbăvește-mă de toată ne­­știința și uitarea, de trândăvia și de ne­simțirea cea îm­pietrită. Doamne, iz­­băvește-mă de toată ispitirea. Doam­­ne, luminează-mi inima pe care a în­tu­necat-o pofta cea rea. Doamne, eu ca un om am greșit, iar Tu ca un Dum­­nezeu îndurător, văzând ne­putința sufletului meu, miluiește-mă. Doamne, trimite mila Ta întru ajutorul meu, ca să prea­slăvesc preasfânt numele Tău. Doamne, Iisuse Hristoase, scrie-mă pe mine, robul Tău, în cartea vieții și-mi dăruiește sfârșit bun. Doamne, Dum­ne­zeul meu, deși n-am făcut nici un bine înaintea Ta, dă-mi, după harul Tău, să pun început bun. Doamne, stro­pește inima mea cu roua ha­rului Tău. Doamne al cerului și al pă­mân­tului, pome­neș­te-mă pe mine, păcă­tosul, ru­șinatul și nevred­­nicul robul Tău, întru îm­părăția Ta. Amin.

Doamne, primește-mă întru pocă­ință. Doamne, nu mă lăsa. Doamne, nu mă duce în ispită. Doamne, dă-mi cuget bun. Doam­ne, dă-mi la­cri­mi și aduce­re aminte de moarte și umi­lință. Doam­­ne, dă-mi cuget să mărturisesc toate pă­catele mele. Doamne, dă-mi smerenie, curăție și ascultare. Doamne, dă-mi răbdare și voie nebiruită și blân­­­dețe. Doamne, sădește în mine ră­dă­cina bu­nă­tăților și frica Ta în ini­ma mea. Doam­ne, învrednicește-mă să Te iu­besc cu tot sufletul și gândul meu și să fac în toate voia Ta. Doam­ne, apără-mă de oamenii gâl­cevitori, de diavoli și de patimile trupești și de toate cele­lal­te lucruri necuviin­cioase. Doam­ne, știu că faci precum vrei Tu, deci să fie și întru mine, păcă­tosul, voia Ta, că bi­necuvântat ești în veci. Amin.

 Acestea au fost astazi cererile mele cele mari...si niciodata nu le-am spus cu mai mare zdrobire de inima.
Sunt parinte unic ! Oare de ce inca ma vad parinte unic? Copiii mei sunt mari, sunt casatoriti, au intrat in alte familii si au acolo parinti foarte buni. Deci nu sunt pentru ei, parinte unic! Dar eu ma vad inca parinte unic si legatura mea cu copiii mei fiind lucru cel mai important din toate!
Nu, desi iubesc Manastirea Antim, desi sunt foarte aproape de Patriarhie, sau manastirea Radu Voda,azi am fost la Biserica Sfantul Stefan, biserica de langa casa Ruxandrei.Nu am vrut sa pierd timpul pe drum si nici nu simteam ca am putere mai mare decat cea de a trece strada.
Aici a fost sfanta liturghie. Aici a fost intalnirea mea astazi cu Iisus Hristos si cei dragi mie. Imi spusesem ca voi scrie un pomelnic scurt, dar acest scurt insemna cei dragi si... am umplut o foaie A4.
Ce aniversare ar fi fost fara voi?
Am iubit biserica linistita si ingrozitor de goala. Am indragit preotul in varsta care m-a primit cu drag la sfantul altar  si am constientizat ca intr-o normalitate a vietii mele anormale , aici ar putea fi batranetea mea...



Ruxandra m-a urmat si mi-a adus flori de gradina , superbe, in multe culori calde, dulci... 



 Si mi-a facut fotografii langa liliacul ei...Apoi mi-a pregatit micul dejun cu gogosi frantuzesti si croasante cu ciocolata...


Am vorbit amandoua ... in bucataria ei frumoasa si apoi l-am asteptat pe Filip!
Mi l-au adus adormit:
-Bunica, el e cadoul!








 Si el a umplut bratele mele. Si inima mea, ca intr-un puzzle, a pus o piesa  centrala!









Am avut tort ! Andreea si Andrei mi-au adus de la Zooserie!Era un timp in care eu faceam prajituri pentru ei si cate doua torturi de aniversare. Se tineau scai de mine si mesteream impreuna spaland manute mereu pline de crema...Azi ei imi aduc tortul de la cea  mai buna cofetarie din Bucuresti.
Telefonul meu s-a dezghetat si a inceput sa sune. Pe mine, duminica lumea nu ma suna decat dupa pranz, dupa ce se stie ca am plecat de la biserica.
Dar cand incepe, in zi de sarbatoare, suna pana tarziu in noapte.
De la sute de kilometri m-a sunat draga mea Adelina. Adelina e prietena mea descoperita aici , pe blogul acesta. Ea stie tot ce am scris si trait in acesti ani , ea cunoaste Amintirile mele, asa cum nu multi le cunosc. Dar ea e speciala pentru ca iubirea ei face ca viata mea sa fie oglinda clara, sincera. Eu de multe ori scriu pentru Adelina , pentru ca ea citeste de multe ori prima, cuvintele mele si totdeauna cand in noaptea tarziu dau drumul postarii, ma gandesc ca ea , mai mereu prezenta, culege cuvintele mele... si-mi este tare draga...

Impart cu ea tortul meu. A avut inghetata, sa stii!

Ii iubesc enorm pe copiii mei, atat de mult incat uneori ma simt bolnava ...
Acum sunt acasa la mine.
Da, pentru mine anivesarile sunt grele! Am sters dupa fb data nasterii mele desi iubesc acesta zi. Am sters-o ca lumea sa nu se considere obligata sa ma sune sau sa -mi cumpere cadouri.
Mi-e greu in astfel de zile. Simt cat de departe sunt de ceea ce ar fi trebui sa fiu,Simt lipsa unor oameni pe care i-am iubit si-i iubesc.
E primul an cand mama nu ma suna! E al optulea de cand Grig nu-mi aduce flori.
Langa mine  e o imensa suferinta fizica a unor oameni dragi. Ina se lupta cu cancerul, dar lupta disperata. Nici eu nu ma simt prea bine nici fizic, nici sufleteste. Viata mea se aseaza pe alte carari care nu-s confortabile si e atata intuneric incat drumul meu spre Hristos e galop epuizant.
Dar , Dumnezeu care nu m-a lasat niciodata , a pus in inima oamenilor iubirea pentru mine, iubirea dezinteresata. Si telefonul meu inca suna, casuta de mesaje e plina... pe fb sunt trandafiri si alte urari, din Anglia cea mai frumoasa familie pe care o stiu acolo ma imbratiseaza de la mic la mare, zeci de mesaje frumoase pe email...
Cum sa nu dau slava lui Dumnezeu?Cum sa nu va multumesc?
Pana si trandafirul mamei a inflorit iar , ca sa ma bucure in locul ei, ca sa ma mangaie, ca sa ma aline  si sa-mi spuna asa cum eu i-am spus fiului meu la despartire:
- Te iubesc mult!




Un comentariu:

  1. Multumesc pentru felia de tort cu înghețată...:)...dar mai mult îți mulțumesc pentru dragostea ta!!!! E o minune Filip al vostru .Să trăiești și săte bucuri de el!

    RăspundețiȘtergere