duminică, 15 noiembrie 2015

Cantarea de biruinta


Astazi, cu noaptea in cap am plecat la Closca. Toamna e pe sfarsite si simt ca in acesta toamna drumurile mele sunt numarate spre Closca . altfel, de ce in ultimul timp, sunt acolo, doar cand si cand. si privind calendarul, cred ca nu voi reveni prea curand?Abia m-am intors din Ucraina si ma pregatesc iar de plecare...apoi Grecia ...apoi rasaritul... apoi apusul...Dumnezeu imi cere ceva ce urmeaza sa aflu...dar oricum odihna pe patul meu, sigur, nu!
Am ajuns foarte de dimineta, biserica nu era deschisa, dar dinauntru se auzea un glas frumos de baiat psalmodiind . Pe pajiste un calut pastea la rand...iarba...florile... salcamii...




 Am intrat in biserica cu fratele Stefan si am urmarit cum parca in cateva minute biserica s-a umplut de oameni... Si  dintr-o data s-au auzit  clopoteii cadelnitei si glasul parintelui"Aparatoare Doamna, pentru biruinta, multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi, robii tai. Ci, ca ceea ce ai stapanire nebiruita, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara!"
Si Parintele a intrat tinanad in maini icoana noua a Maicii Domnului ...



Această icoana minunată a Maicii Domnului este relativ mică , pictată pe lemn şi datează din secolul al XIV-lea. Vegheată de o candelă mereu aprinsă, icoana se păstreză de secole în cămara de untdelemn a Mănăstirii Vatopedi din Sfântul Munte Athos. În ziua prăznuirii ei, în vinerea din Săptămâna Luminată, sfânta icoană este aducă în biserica mare a mănăstirii (katolikon) şi aşezată acolo spre închinare cu mare cinste.

Numele ei, Eleovritissa însemnă “Izvorâtoare de Untdelemn” şi icoana a dobândit acest nume în urma unei mari mununi săvârşite de Maica Domnului.

Astfel, în vremea când Cuviosul Ghenadie avea ascultarea de chelar al mănăstirii, rezerva de untdelemn era pe sfârşite. Atunci Cuviosul Ghenadie, om cu viaţă sfântă, a propus părintelui stareţ să se gătească fără ulei, ca untdelemnul care mai era să ajungă cât mai mult timp pentru candelele de la biserică. Părintele stareţ nu a fost de acord, punându-şi nădejdea în purtarea de grijă a Maicii Domnului. Şi cu adevărat, Cea Grabnic Ajutătăare a răsplătit printr-o mare minune credinţa stareţului: când părintele Ghenadie a intrat în cămară, untdelemnul se revărsa din vas şi cursese până la uşă. De atunci această icoană a Maicii Domnului a căpătat o bună mireasmă.
sursa:http://schitulclosca.ro/icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-eleovritissa/














 A fost sfanta  liturghie cu Maica Domnului ocrotitoarea si stareta schitului alaturi...















 Totul scaldat intr-o lumina cum niciodata nu a fost la Closca...






 Si rugaciuni pentru intrarea in post...

 si peste toate iarasi si iarasi...cantarea care pentru mine nu se mai opreste..."Aparatoare Doamna, pentru biruinta, multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi, robii tai. Ci, ca ceea ce ai stapanire nebiruita, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara!"
















 Maica Domnului Eleovritissa sa sporeasca in noi faptele bune, milostenia, rugaciunea si iubirea sincera , aducatoare de har, in aceste momente atat de frumoase ale intrarii intr-un nou si cel mai frumos post, postul Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos!Amin . Amin. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu