luni, 23 septembrie 2013

Scrisoare catre Andrei-Iacob

Dragul meu, esti atat de mic acum incat nu poti inca citi scrisoarea acesta, dar stiu ca toate aceste  ganduri, odata asternute, vor ajunge la tine, prin randuiala lui Dumnezeu.
Ieri a avut loc crestinarea ta. Ieri te-ai nascut din apa si din duh sfant.
 22 septembrie 2013, ziua in care il praznuim pe sfantul Teodosie de la Brazi, dar si ziua in care biserica, in evanghelia de duminica, l-a pomenit pe  apostolul al carui nume il porti:Iacob.Ieri s-a citit evanghelia pe care o stim ca pescuirea minunata

1. Pe când mulţimea Îl îmbulzea, ca să asculte cuvântul lui Dumnezeu, şi El şedea lângă lacul Ghenizaret,

2. A văzut două corăbii oprite lângă ţărm, iar pescarii, coborând din ele, spălau mrejele.
3. Şi urcându-Se într-una din corăbii care era a lui Simon, l-a rugat s-o depărteze puţin de la uscat. Şi şezând în corabie, învăţa, din ea, mulţimile.
4. Iar când a încetat de a vorbi, i-a zis lui Simon: Mână la adânc, şi lăsaţi în jos mrejele voastre, ca să pescuiţi.
5. Şi, răspunzând, Simon a zis: Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit şi nimic nu am prins, dar, după cuvântul Tău, voi arunca mrejele.
6. Şi făcând ei aceasta, au prins mulţime mare de peşte, că li se rupeau mrejele.
7. Şi au făcut semn celor care erau în cealaltă corabie, să vină să le ajute. Şi au venit şi au umplut amândouă corăbiile, încât erau gata să se afunde,
8. Iar Simon Petru, văzând aceasta, a căzut la genunchii lui Iisus, zicând: Ieşi de la mine, Doamne, că sunt om păcătos.
9. Căci spaima îl cuprinsese pe el şi pe toţi cei ce erau cu el, pentru pescuitul peştilor pe care îi prinseseră.
10. Tot aşa şi pe Iacov şi pe Ioan, fiii lui Zevedeu, care erau împreună cu Simon. Şi a zis Iisus către Simon: Nu te teme; de acum înainte vei fi pescar de oameni.
11. Şi trăgând corăbiile la ţărm, au lăsat totul şi au mers după El.(Evanghelia dupa Luca)
Parintele a spus ca nu intamplator botezul tau atat de asteptat, atat de mult amanat, a avut loc in acesta zi. Trebuia sa fie ziua in care Sfantul Iacob cel Mare, al carui nume il porti, dupa pescuirea minunata, a lasat totul si a mers dupa El.Si tu,ieri, cu ajutorul lui Dumnezeu, ai pornit dupa El!
A fost o zi mununata! O zi de toamna care a inceput cu un pic de raceala, ca sa ne zgribulim in pardesie, dar cand am iesit din biserica, dupa slujba, deja soarele era pe cer, luminos vestind ziua ta  de crestinare.Si soarele ne-a insotit intreaga zi.Si a fost minunat! 
Si nici macar nu ai plans in mod deosebit! Ai luptat alaturi de noi cu demonii, pentru ca ne-am dorit ca eliberati de pacat, sa te tinem in bratele noastre si sa te ajutam. Ieri, eu , mamica ta, fratele tau, tatal tau, si unii din prietenii care au participat la botez,dupa marturisirea pacatelor, am fost impartasiti cu Trupul si Sangele lui Hristos! 
Si Dumnezeu ne-a rasplatit peste puterile noastre. Aseara eram coplesiti cu totii! Atatea bucurii! Bucuria de a ne strange toti in jurul tau! . Bucuria  de a ne uni  rugaciunea cu rugaciunea preotilor care s-au adunat ca impreuna  sa-i ceara lui Dumnezeu pentru tine haina dreptatii, haina luminoasa!
"Da-mi mie haina luminoasa, Cel ce Te imbraci cu lumina ca si cu o haina, mult-Milostive Hristoase, Dumnezeul nostru."

Am cantat si am mers tinandu-o de manuta pe Daria...

"Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si-mbracat. Aliluia."

Gata, dragul meu! Acum esti crestin! Acum ai primit ingerul pe care Iisus Hristos il avea randuit pentru tine!Acum, el, ingerul te tine strans in bratele lui si te ocroteste de vazutii si nevazutii vrajmasi. Acum, el, ingerul tau, face pentru tine mai mult decat vor face mama ta si tatal tau care muncesc pentru tine, ca tu sa cresti avand ceea ce iti trebuie, sa fii un om echilibrat si fericit lumeste.Sigur, ei iti vor pune in fata cele duhovnicesti, inaintea hranei lumesti, pentru ca laptele tau e amestecat de mama cu rugaciunea.Dar.... lupta cea mare o vei da tu, dragul meu copilas, si e o lupta, in care ingerul iti sta alaturi.
 Si iti mai stau  si acesti apostoli mari pe care ii ai ocrotitori: Apostolul Andrei si Iacob cel Mare. Si sfantul ierah Teodosie de la Brazi!Ti-am dat aceste lucruri, le-am adus langa tine poate fara sa constientizez pe deplin maretia lor. Eu, nasa ta, ti-am ales cu tatal tau si fratele tau numele pe care le porti: sfantul Iacob pentru ca te-ai nascut pe 30 aprilie  si sfantul Andrei pentru ca tatal tau a dorit sa porti numele fiului meu si al norei mele. Andrei te-a tinut in bratele lui ! Iar sotia lui, Andreea,i-a stat alaturi si ti-a tinut lumanarea impodobita cu trandafiri si orhidee!Ei sunt nasii tai adevarati.
 Eu voi fi doar o batranica care iti va spune povesti in care pescuirea minunata va fi nelipsita, pentru ca, trebuie, dragul meu,Andrei-Iacob, sa ne amintim  ca daca vrem sa ne fie bine, trebuie sa ne gandim permanent la Cel care ni le-a daruit pe toate acestea, la Cel care  ne-a apropiat si ne-a unit daruindu-ne bucuria acestor timpuri pe care le traim.
Iti doresc sa cresti mare si sanatos! Sa fii un demn purtator al acestor nume sfinte! Sa iti implinesti viata frumos cu bucurii si cu tot ceea ce Dumnezeu iti va da, pentru ca Dumnezeu iti va da cu iubire! Si sa te mantuiesti, dragul meu!Sa-ti spui mereu cand vei creste aceste  vorbe:
"Domnul este luminarea mea si Mantuitorul meu; de cine ma voi teme?
Domnul este aparatorul vietii mele; de cine ma voi infricosa?" 
Eu cred ca ele , vorbele acestea sunt pavaza pentru toate! La multi si binecuvantati ani!
                                                                                                               Nasa ta,
                                                                                                               Doina-Elena
                                                                                                                23 09 2013 
  

2 comentarii: