marți, 10 septembrie 2013

Rugaciune pentru Olimpia

Olimpia este o tanara frumoasa si blanda.Nu am vazut-o decat o singura data in viata aceasta, dar sper sa o vad mult in cea viitoare. Astazi , peste o ora si jumatate este slujba ei de inmormantare.
Haideti sa spunem cu totii o rugaciune pentru sufletul ei atat de liber acum.
Nu o plange niciun copil al ei, nu o plange niciun barbat pentru ca barbatul ei a parasit-o cand a aflat ca Olimpia are cancer.
Dar o fericim noi, pentru ca Olimpia L-a cunoscut pe Dumnezeu si a stiut ceasul plecarii ei din aceasta lume. Spovedindu-si pacatele cu voie si fara de voie, lipindu-se de trupul si sangele Domnului, incrancenata de durere dar iubind Jerusalimul cel ceresc, Olimpia a plecat acolo unde nu este nici intristare nici suspin... Si da, eu care am cunoscut-o, care merg sa-i duc flori albe , am un inger in plus si ingerul meu este Olimpia!

Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, parinti si frati ai nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savarsit, si iarta-le lor toate gresalele pe care cu cuvantul sau cu lucrul sau cu gandul le-au savarsit si-i asaza pe ei, Doamne, in locuri luminoase, in locuri cu verdeata, in locuri de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea si unde cercetarea fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac. Daruieste-le lor si noua imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfarsite si fericite. Ca Tu esti invierea si odihna adormitei roabei Tale Olimpia, Hristoase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletul adormitei roabeiTale, Olimpia,unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit.

Un comentariu: