joi, 5 septembrie 2013

Pelerinaj Grecia-a patra zi-dimineata

M-am trezit de cateva ori in timpul noptii, mergeam la geam si priveam biserica asteptand sa se lumineze. Lunga noapte, dar buna noapte stiind ca la doar cativa metri de noi sfantul Ioan Rusul ne vegheaza.

La primele ore am mers in biserica si am constatat cu bucurie ca acolo,colegii mi pelerini deja se inchinasera...M-am asezat langa sfant, am ingenunchiat si m-am rugat. Am scos din geanta pomelnicele mele si am citit numele fara graba vorbindu-i sfantului de fiecare dintre cei trecuti acolo...Am plans pentru sora mea.Am plans pentru parintele meu. Am plans pentru pacatele mele. Am strans in fata sfantului problemele lumii si i-am cerut sa ne ajute, sa mijloceasca el rezolvarea lor cum o fi mai bine, mai de folos pentru fiecare...


Intr-un timp a aparut o femeie cu un copil de 4-5 anisori, se vedea ca e bolnavioara si mama a ridicat-o la
racla...Fetita l-a privit pe sfant cu iubire, l-a sarutat si a zis:
-Doarme! Doarme, uite asa!
Si a intors capul intr-o parte ca si sfantul.Imaginea a fost extraordinara. I-am zambit si copila mi-a intors zambetul.Si mama ei! Si lumea mea s-a incalzit!
Am vazut mai apoi ca ele doua si doi baieti mai mari sunt familia preotului care seara se adaugase la maslu.Ne-am despartit greu de sfant. Din cand in cand in biserica mai aparea grabit unul din pelerini , dar pana la urma, cu totii ne-am adunat langa masina noastra, deja a noastra, si am plecat spre sfanta manastire Makrimallis
Spre sfantul Partenie.

Sfântul Partenie din Lampsakos – SFÂNT din VECHIME,
MARE FĂCĂTOR de MINUNI și AZI

Sfantul Partenie din Lampsakos - Sfantul Vindecator de cancer (7 februarie)
Sfantul Partenie din Lampsakos – Sfantul Vindecator de cancer (7 februarie)
Sfântul Partenie, Episcopul Lampsakului, este un Mare Sfânt Făcător de minuni al Bisericii Ortodoxe, care a trăit în Grecia secolului al IV-lea d.Hr., în timpul domniei Sfântului Împărat Constantin cel Mare. Acest Mare Sfânt din vechime – Sfantul Partenie – a săvârşit multe şi mari minuni în timpul vieţii sale pe pământ (a înviat trei morţi, a izgonit demonii, a vindecat cancerul şi toate bolile, ş.a. – pentru detalii, vizitaţi pagina Viaţa Sfântului Partenie din Lampsakos), dar a rămas în mare parte necunoscut şi ascuns timp de secole.
Însă astăzi revine şi intră năvalnic în viaţa noastră, deoarece Dumnezeu l-a înzestrat pe Sfântul Partenie cu daruri depline, care se potrivesc întru totul nevoilor omului nefericit al zilelor noastre. Preamilostivul Sfânt Partenie săvârşeşte iar zilnic minuni uimitoare, ca odinioară, copleşindu-i cu binefacerile sale pe cei care se apropie de el cu credinţă şi-l cheamă într-ajutor (numeroase exemple de minuni ale sale gasiti pe pagina Minuni ale Sfântului Partenie din Lampsakos).

Sfântul Partenie din Lampsakos – Vindecătorul CANCERULUI si
dezlegătorul VRĂJILOR

Sfântul Partenie picură balsam pe rănile sufletului omului din vremea noastră, îl vindecă de orice boală trupească şi sufletească, dar mai ales de boala blestemată care biciuieşte astăzi omenirea: cancerul. Este în mod deosebit Sfântul Tămăduitor al CANCERULUI ! Sfântul Partenie a primit de la Dumnezeu harul vindecării cancerului încă de pe când trăia şi era preot în orăşelul său natal – Melitoupolis, când a tratat-o pe acea femeie căreia cancerul i s-a dezvoltat în părţile cele mai ascunse ale corpului ei (detalii gasiţi in pagina Sfântul Partenie din Lampsakos a vindecat complet şi rapid cancerul !).
Dar Preabunul Dumnezeu l-a îmbogăţit în zilele noastre pe Sfântul Partenie cu şi mai mult har în vindecarea cancerului, întrucât epoca noastră are mai mare nevoie de aceasta. Datorită minunii prin care a vindecat-o pe femeia bolnavă de cancer, multe referinţe de pe Internet îl prezintă pe Sfântul Partenie ca fiind “Sfântul Tămăduitor al cancerului de prostată”; dar acţiunea sa binefăcătoare se răsfrânge asupra tuturor formelor de cancer, în orice stadiu ar fi ele. Aceste calităţi de taumaturg îl aseamănă pe Sfântul Ierarh Partenie din Lampsakos cu Sfinţii Apostoli şi i-au atras denumirea de “Sfântul Partenie Taumaturgul”.
Sfântul Partenie din Lampsakos a mai primit de la Bunul Dumnezeu, încă din timpul vieţii sale, o putere deosebit de mare împotriva demonilor trufaşi, încât îi uşurează şi astăzi pe oamenii care suferă de influenţa magiei, a vrăjilor, a farmecelor şi a altor acţiuni satanice ! (Detalii gasiti in articolul “Sfantul Partenie a vindecat bolile cauzate de vraji si farmece”)
Preaminunatul Sfânt Partenie din Lampsakos îi apără pe oamenii din zilele noastre de orice capcană răuvoitoare, salvându-i din diferite primejdii şi pericole. Celor care îl roagă cu credinţă şi evlavie, Marele Făcător de minuni Partenie le rezolvă în chip minunat şi cu totul neaşteptat situaţiile dificile, întrecând de cele mai multe ori nădejdile oamenilor.

DARURILE SPECIALE ale Sfântului Partenie din Lampsakos

Aşa cum am enunţat mai sus, Preabunul Dumnezeu l-a înzestrat pe Sfântul Partenie din Lampsakos – încă din timpul vieţii sale, dar mai ales în zilele noastre – cu trei daruri deosebite, întru totul potrivite şi binefăcătoare omului nefericit al zilelor noastre:
  1. vindecarea completă a cancerului – de orice fel şi în orice stadiu – şi a tuturor bolilor trupeşti şi sufleteşti;
  2. scoaterea demonilor şi desfacerea vrăjilor şi a farmecelor;
  3. salvarea din primejdii, capcane, pericole şi rezolvarea minunată a situaţiilor încurcate.

DE CE se vorbește ABIA ACUM, după atâtea secole de tăcere,
despre acest Mare Sfânt din vechime,
Sfântul Partenie din Lampsakos?

Dumnezeu a ales în mod special epoca noastră, pentru a reda activitatea de odinioară a Marelui Său Sfânt Partenie din Lampsakos şi pentru a-l slăvi, înzestrându-l cu daruri şi mai puternice, din următoarele motive:
  1. Darurile depline cu care a fost înzestrat Sfântul Partenie încă din timpul vieţii sale (scoaterea demonilor şi vindecarea cancerului şi a tuturor bolilor – virtuti pe care Dumnezeu i le-a amplificat în zilele noastre) se potrivesc perfect nevoilor omului de azi: necredinţă, eresuri, boli incurabile, acţiuni demonice, tot felul de primejdii şi nenorociri.
  2. Epoca noastră se aseamănă mult cu:
    • oraşul păgân Lampsakos din secolul IV d.Hr. – pe al cărui popor, după ce a primit credinţa creştină, l-a păstorit Sfântul Partenie
    • primele secole de după Hristos – când creştinismul a trebuit să lupte împotriva idolatriei dezlănţuite,
    deoarece în zilele noastre păcatul a devenit modă, teoriile materialiste despre lume sunt acceptate de majoritatea oamenilor, iar diavolul atacă fără ruşine prin variate erezii şi culte satanice. La începuturile secolului al IV-lea, când a trăit Sfântul Partenie, credinţa creştină a triumfat şi primul împărat creştin, cel întocmai cu Apostolii, Sfântul Constantin cel Mare, a luat în mâinile sale frâiele statului roman şi a mutat capitala în est, zidind noua Romă, Constantinopolul. Totuşi, în armata lui – pe care a format-o din regiunile cele mai creştine din Asia Mică – creştinii nu depăşeau 18%. Astfel, idolatria se opunea încă cu putere şi existau vetre păgâne care îi izolau în vicleşugurile lor pe oamenii cu bune intenţii, împiedicându-i să îmbrăţişeze dreapta credinţă. Chiar într-o astfel de vatră păgână a trimis Dumnezeu pe Episcopul cel făcător de minuni – Partenie, care, prin viaţa sa cea dreaptă şi prin minunile uimitoare pe care le-a săvârşit în numele Domnului Iisus Hristos, a reuşit să-i facă pe lampsakienii idolatri să urască minciuna şi să se boteze în numele Preasfintei Treimi, prăbuşind astfel fortăreţele necuratului vrăjmaş al neamului omenesc.
    Întrucât epoca noatră are nevoie intensă de reevanghelizare, Sfinţii înzestraţi cu daruri de Sus şi experienţă în lucrarea misionară – cum este Marele Episcop al Lampsakienilor, Partenie – sunt pe deplin potriviţi zilelor noatre, deoarece ei se pot apropia de noi şi ne pot ajuta.
Astfel, steaua luminătoare, care se numeşte Partenie, îşi face din nou apariţia în zilele noastre, luminând toată omenirea cu dragostea imensă şi grija părintească care-l caracterizează.

Sfântul Ierarh Partenie din Lampsakos – SĂRBĂTORIT pe 7 FEBRUARIE

Biserica Ortodoxă de pretutindeni îl sărbătoreşte pe Marele Făcător de minuni Partenie din Lampsakos în fiecare an pe data de 7 februarie.

Unde se găsesc SFINTELE MOAȘTE ale Sfântului Partenie din Lampsakos ?

Părţi din Sfintele Moaşte ale Sfântului Partenie din Lampsakos se păstrează în urmatoarele 2 mănăstiri din Grecia:
  1. la Sfânta Mănăstire a Maicii Domnului “Makrimallis” de langa localitatea Psachna din Insula Evvia (Euboea) – Grecia, se află cea mai mare parte a Capului Sfântului Partenie;
  2. la Sfânta Mănăstire a Sfântului Mucenic Nicolae din Insula Andros – Grecia, se află o parte din mâna dreaptă a Sfântului Partenie.
In curtea manastirii aveam sa o regasesc pe fetita si sa aflu ca familia ei a hotarat sa ne urmeze in acest pelerinaj.
-Cum te cheama?-m-a intrebat cu ochisorii razand de bucurie.
-Elena-i-am spus pentru ca asa am vrut sa fiu pentru ea, Elena si nu Doina.
-Elena! a repetat ea. Se departa de la mine si se intorcea iar:
-Ana!
-Nu, Elena.
-Elena?
-Da.
-Ana!
-Bine, Ana, daca vrei tu!
-Nu, mami, pe doamna o cheama Elena! a intervenit mama ei.
-Elena -a incuviintat fetita .
Mi-a dat manuta si am plecat impreuna. Am sarutat capul sfantului,si m-am indepartat de sfant, ca in locul acela sa stea fetita . Avea atat nevoie de ajutorul sfantului!Si ea imi zambea rasplatindu-mi dragostea pe care deja i-o purtam.
Am luat ulei de la candela. Parca vad si acum locul in care era candela si greutatea cu care am umblat la ea, teama sa nu stric ceva, sa nu supar pe sfant... Dar sfantul m-a ajutat si am reusit sa trag in siringa destul ulei pentru cei bolnavi...
Am mers afara si am mancat rahat si paine buna ...si apa rece de izvor sfant si sfintitor...










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu