duminică, 1 aprilie 2018

Duminica Floriilor 01 aprilie 2018



"Lecția sărbătorii de azi este simplă: Nu vă bucurați cînd lumea vă slăvește, căci prin osanale și-a început Hristos drumul spre cruce și nu vă întristați prea tare cînd lumea vă hulește, căci Hristos a înviat.
Binecuvîntat este Cel ce vine întru numele Domnului…"
SAVATIE BAȘTOVOI:  CEA MAI DRAMATICĂ DINTRE TOATE SĂRBĂTORILE BISERICII...
Am ales Closca ca loc in care sa-L intampin  pe Iisus Hristos intrand in Ierusalim pe manzul asinei...
Am lasat acasa icoana Intrarii in Ierusalim si am plecat devreme...
 Dimineata... rece... biserica alba , frumoasa si spargand cerul...
 in jurul ei, putina iarba ... putine flori zgribulite...
 un zvon de narcise...
 Dar in biserica era Totul!


















Am praznuit intrarea Domnului in Ierusalim ...acum...in cateva ore incepe Drumul Crucii!Si toata speranta noastra e  tot la Cel ce o sa fie vandut, parasit, judecat si rastignit ... ca El sa ne scoata din Moarte la Viata!

6 comentarii:

  1. Care crezi ca e bucurie mai mare: cand esti inaintat in grad de la sergent la sergent major, sau cand din condamnat si executat esti incoronat "Regele-regilor"? :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut "lectia" de la inceput... :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur!!! Cui nu-i place parintele Savatie! Si cate dreptate are!!!

      Ștergere
  3. La nivelul majoritatii oamenilor, marea realizare si speranta e in "a murit si a inviat". Pentru Iisus realizarea cred ca a fost "invierea ca Rege in toat puterea"! Ce folos sa fi fost in viata "un prost pacatos" si sa "invii apoi lafel"? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunosc ca nu inteleg rationamentul. Pentru Iisus realizarea a fost mantuirea celor care Il asteptau in "locuinta mortii" inclusiv dreptii Vechiului Testament si apoi a noastra cei care urmam... Rege in toata puterea!!! Era ! Tocami am terminat Evanghelia dupa Luca( se citeste in aceasta zi) si momentul Ghetimani e cutremurator...daca ar fi putut s-a fi extras din ceea ce urma, dar a cerut voia Tatalui fiind cu adevarat ascultator pana la Rastignire...El fara de vina...

      Ștergere
    2. Da, era, dar gandeste-te la El ca Rege "dupa" toate cele petrecute printre oameni, bune si rele, trecerea prin osanda biciuirii, nerecunostuntei omenesti, a crucificarii..

      Ștergere