miercuri, 11 mai 2016

A-L urma!

Astazi cineva din viata mea pleaca la manastire.
 Si eu zac gandindu-ma cat de diferita e viata mea.
 Am dat un comentariu la ultima postare. Vreau sa-l rescriu aici. Este acesta!



"Cred ca viata trebuie traita cu bucurie ca fiind un dar minunat primit de la Dumnezeu, dar cred ca trebuie sa ne mentinem pe Cale.

 Doar ca este greu. Tare greu!

 Lumea cu dulceata pacatului este langa noi , sau si mai grav, noi suntem in ea...
 Azi port pantofi noi si scumpi . Si sunt imbracata frumos! Primul lucru cand am venit la birou a fost sa strig spre celelalte birouri " Sa vedeti ce frumos sunt imbracata!" si am mers sa ma vada. Atata bucurie aveam pentru pantofii mei si pentru fusta mea negra, in cute, primita de la Ina si bluza din matase frantuzeasca, incat ma invarteam in biroul lor, uitand ca acum cateva zile, ziceam ca sunt groaznic de urata! Si acum cateva zile aveam dreptate! Dar am apucat sa spun gandul si lumea, ca sa ma incurajeze, m-a magulit si eu... am aruncat sifonierul pe mine si ma rotesc grotesc ...intr-o lume in care copiii saraci sunt desculti si fara caiete de scoala!
Sa-i urmam pe apostoli! Desigur! Dar ei erau saraci si incaltati in sandale...
Sa avem credinta si sa vorbim despre viata, dupa modelul lasat de Iisus! Dar cum? Cu pantofi noi si cu stomacul plin ?Putem? Suntem adevarati? Suntem in Adevar? Este suficienta credinta?
" Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? Oare credinţa poate să-l mântuiască?
15. Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele,
16. Şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
17. Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu îţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea.
19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremură."Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov cap 2"

Sa-L urmam pe Iisus! Desigur acesta ne dorim  foarte multi dintre noi, si ma raportez la cei care citesc blogul meu, oameni care ca si mine au macar un sambure de credinta!
 Acesta este idealul. Scopul vietii crestine fiind dobandirea Duhului Sfant, cum spune sfantul Serafim de Sarov.

 Dar cat de greu va intra bogatul in Imparatia Cerurilor. Ma intreb desi nu sunt o femeie bogata, ci mai degraba o femeie nechibzuita la cheltuieli."Mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 19, 24).

In aramaica, limba in care a predicat Iisus, cuvantul „gamla”, folosit aici, înseamnă atât „cămilă”, cât și „funie groasă”, făcută din păr de cămilă, iar înțelesul ei era dat de context. In cazul acesta, când este vorba despre urechile unui ac, sensul corect pentru „gamla” este acela de funie groasă.

 Deci, poate o funie groasa , din par de camila sa intre prin urechile acului?

 Din cuprinsul evangheliilor , din ceea ce povestesc apostolii, Iisus nu a condamnat bogatia in sine, ci atasamentul bolnav fata de bogatie. Zaheu a fost bogat si s-a indreptat ''Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân”... Iosif din Arimateea si Nicodim...sunt oameni care L-au iubit pe Iisus si care i-au fost ucenici  in taina. Ei  au "folosit" bogatia ca sa se mantuiasca...
 Si revin la cuvintele Mantuitorului...si ma intreb:poate o funie sa treaca prin urechile acului?
Da! Doar daca funia e desfacuta in suvite mici!
 Pot intra bogatii in Imparatia lui Dumnezeu?
Da, dar pentru asta trebuie sa invete mila...iubirea... milostenia... sa-l aseze pe altul inaintea lui...sa lepede patimile ...
Cred ca am sa daruiesc pantofii mei frumosi unei femei!Desigur pot face asta, mai ales ca ma si strang putin! Dar ce fac, ca deja am probat inca doua perechi?

12 comentarii:


  1. "Cred ca viata trebuie traita cu bucurie ca fiind un dar minunat primit de la Dumnezeu, dar cred ca trebuie sa ne mentinem pe Cale. Doar ca este greu. Tare greu!
    Lumea cu dulceata pacatului este langa noi , sau si mai grav, noi suntem in ea..."

    Chestia asta cu "dulceata pacatului" am auzit-o la TV Trinitas, o spunea un "preot" si parca "i se lipeau buzele de placere" cand roastea... :-D

    Pe de alta parte, "Calea e grea, tare grea"!

    Copii, voi ce ati alege? :-D

    Dar poate "calea nu e grea" ci..."gresita"? Despre ca "cai" discutam: despre cea lasata de Iisus- e simpla: 10 porunci + judecati cu inima mai intai, nu cu mintea! Apoi: bucurati-va, fiti treji, iertatori, smeriti-va (sa nu ganditi "eu" am facut si am dres), regretati-va greselile (pocaiti-va), credeti cu staruinta, fiti milosi, cinstiti-va parintii... mi-a scapat ceva? Va rog, completati...

    "Dulceata pacatului" ar fi.. sa ai alti Dumnezei inafara de Iisus, sa iti urasti aproapele, sa furi, sa te inchini la idoli, sa minti, sa ucizi, sa ravnesti la bunul altuia sau nevasta altuia, etc!

    Deh... "gusturile nu se discuta"!

    " Azi port pantofi noi si scumpi . Si sunt imbracata frumos! Primul lucru cand am venit la birou a fost sa strig spre celelalte birouri " Sa vedeti ce frumos sunt imbracata!" si am mers sa ma vada. Atata bucurie aveam pentru pantofii mei si pentru fusta mea negra, in cute primita de la Ina si bluza din matase frantuzeasca, incat ma invarteam in biroul lor... "
    Foarte bine, ati fost bucuroasa (asa cum indemna Iisus: bucurati-va!) mai mult, ati simtit dorinta sa impartiti bucuria si celorlati din jur! Rau ar fi fost un om trist, care sa imprastie negativitatea si celorlalti!


    "Sa-i urmam pe apostoli! Desigur! Dar ei erau saraci si incaltati in sandale..."

    Ha ha...! Nici nu banuiti ce "sandale frumoase" existau pe vremea aceea:
    http://news.discovery.com/history/ancient-egypt/fancy-footwear-ancient-egypt-slides.htm

    Apostolii "erau saraci", adica, n-aveau plasma, telefon smart si etc? Deh... Dar aceau barbi, noi avem?

    "... intr-o lume in care copiii saraci sunt desculti si fara caiete de scoala! " Oo.. sunt copii care chiar acum sunt torturati, altii violati, altii mor de foame! Fara margini e durerea omeneasca... Cand o sa fim "una cu Dumnezeu" vom avea toate grijile pe care Dumnezeu le are... Nu numai desre "bucurie si iubire" e vorba in Imparatia lui Dumnezeu, credeti ca Iisus sta acolo "de-a dreapta" si asculta "corul ingerilor" sorbind vesnic nectar si mancand ambrozie? E o responsabilitate enorma si o munca enorma "sa fii printre cei dintai si nu cel de pe urma", nu e "vacanta mare"... nu stiati, nu s-a spus?
    Ce legatura au astea, cu "bucurati-va" sau... cine v-a "clatinat calea" ?

    " Sa avem credinta si sa vorbim despre viata, dupa modelul lasat de Iisus! Dar cum? Cu pantofi noi si cu stomacul plin ?Putem? Suntem adevarati? Suntem in Adevar? Este suficienta credinta? "


    Nu prea intelegm unde scrie..."Iisus umbla numai cu "pantofi sec hand" ca parte din "cale"? Cred ca a umblat si descult, de fapt asa se umbla pe atunci... Ati incercat sa umblati desculta? E grozav sa simti pamantul, iarba, colbul sub talpi! Oops, o fi... "pacat"?

    E cazul sa stam singuri, macar din cand in cand, si sa socotim cu mintea noastra lasata de Dumnezeu si nu cu mintile unora sau altora, ratacite sau nu. ce e bine si ce e rau... Apoi ne va mai dispare si din "teama de a nu gresi"...


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer? Scriu uneori ca sa vad ce-mi raspundeti!Iar cititorii fideli au inceput sa astepte comentariile!Mai mult decat articolul!
      Duminica ma uitam in biserica in care merg si toate chipurile erau triste, femei posace cu ochii in jos, desi sigur , toata lumea are motive sa-i multumeasca lui Dumnezeu si am simtit asa o apasare ca am iesit din biserica! Bucurati-va , spune Domnul!
      Stiu si acesta e adevarul, ma bucur de foarte multe ori galagios si spontan. Dar... multi spun ca veselia nu e de la ingeri ci de la "altii" Am o postare in care spuneam ca mi-e draga viata ... "si acesta zi ce maine nu va mai fi"De aceia inca alerg si -mi arat pantofii fetelor din alte birouri. Da, ce sandale frumoase mi-ati aratat! Si eu as vrea!
      Oricum , cred ca modestia si smerenia nu au legatura cu bogatia castigata prin dreptate si munca, in sensul ca nu sunt excluse daca esti bogat. Din pacate pentru mine, nu pot, inca nu pot sa ma desprind de textul Scripturii in sensul de a-l interpreta eu... citesc desigur talcuiri ale sfintilor parinti, dar sunt departe, prietene, foarte departe si tare teama imi e s-o iau de capul meu. Iar ...duhovnicul??????????? E aspru si mereu atent la toate!Dar... o merit!

      Ștergere
  2. Numai in acesta postare, am putea discuta inca zile in sir... cu o conditie: gazda si cei ce citesc sa comenteze la randul lor! Atfel nu mai e discutie ci monolog...

    "Azi port pantofi noi si scumpi . Si sunt imbracata frumos!...Dar am apucat sa spun gandul si lumea, ca sa ma incurajeze, m-a magulit ... "
    Calea lasata de Iisus nu e una oarecare, nu e vorba numai de "a trai vesnic" si cofortabil "in Rai"! Cine merge pe urmele Lui, insemna ca Iisus ii va fi calauza si "invatator"! Adica sa gandim, sa vorbim, sa ne comportam, pe cat se poate aidoma Lui...Altfel ce fel de "ucenici" am fi? Pentru ca exista 3 vectori de energie: ce gndesti, ce spui, ce faci... Si daca toti 3 sunt pe aceeasi axa si in aceeasi directie, ceea ce cerem ni se va indeplini! Daca una gandim, alta spunem si altfel ne comportam/facem, harababura ne va conduce viata si ne vom mira ca suntem neputinciosi...

    Stiind asta, putem intelege mai bine ce este "pacat": tot ceea ce ne tine departe de "perfectiunea spirituala" spre care tindem urmandu-L pe Iisus... Mai avem o indicatie: "Eu nu sunt din lumea asta"..."Cel ce aduna in lumea asta, risipeste, iar cel ce aduna in lumea de dincolo, aduna cu adevarat!" Cum asa? Noi suntem si spirit si materie... Pe Pamant, materia domina, in Rai, valorile spirituale domina in care varful e Iisus. Cum este sa intrii intr-o casa stralucind de curatenie cu pantofii murdari de noroi si sa lasi urme pe covor, peste tot? De-aceea inainte de a intra, ne curatam pantofii, sau ii lasam cu totul la intrare! Cum e sa intri "in Raiul spiritului in care Iisus salasluieste", spunand: e frumos aici, dar sa vedeti ce pantofi scumpi am eu! Punem astfel "in competitie" frumusetea spiritului tau cu a unor pantofi, sau bluze sau etc?! Nu e "pacat" sa te imbraci frumos, sa ii inveselesti pe cei din jur cu bucuria ta, dar e... "slabiciune" sa crezi ca "tu esti mai mult, pentru ca ai dobandit ceva scump"! E ca in basmul lui Harap Alb: sa mananci salata din "gradina ursului"! :-D Doar ca acolo chiar trebuia sa treci de urs pentru a avea salta, pe cand "ceva scump" e doar o chestiune de bani la un moment dat, si-atat! Cat despre "laudele colegilor", azi sunt, maine nu sunt! Azi ai bani, maine i-ai pierdut, azi te ovationeaza, maine de crucifica! Daca ai incerca astea de mai multe ori, ai vedea ca incepe sa fie plictisitor si nimeni nu ti-ar mai da atentie... De aici "pacatul" falei si trufiei: inloc sa iti creasca stralucirea spirituala, ea scade pantru a imparti din ea cu cea materiala, care oricum se risispeste!

    "Urechea acului" era una din portile Ierusalimului, facuta ingusta astfel incat sa intre numai oamenii prin ea, nu si cu camilele in oras! :-D''

    "Unde ti-e comoara/averea, aolo ti-e si inima", daca aduni multe in planul material, cum "sa fii si cu sufletul in rai"? Toate "posesiile materiale" sunt niste bolovani agatati de picioare care te impiedica pe Cale, nu te lasa sa zbori! Nu posesiile in sine conteaza, ci "cat de mult ne mplicam noi sufleteste" in a le avea! O amintire draga e mai valoroasa pentru noi decat un lucru mult mai scump...
    Bucurati-va ca D-zeu e bucurie! Tristetea si supararile sunt ale "celuilalt"...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Duminica ma uitam in biserica in care merg si toate chipurile erau triste, femei posace cu ochii in jos, desi sigur , toata lumea are motive sa-i multumeasca lui Dumnezeu si am simtit asa o apasare ca am iesit din biserica!"

    Lumea ar trebui sa mearga la biserica pentru "a simti o inaltare" si cand colo, se simte "o apasare"! Nu e..."ciudat"? V-ati explicat de ce? O idee: mergeti la biserica si cand nu e nicio slujba, absolut nimic... Mergeti si stati acolo, rugandu-va, meditand, orice simtiti... Faceti comparatie si... intelegeti! :-)

    "Oricum , cred ca modestia si smerenia nu au legatura cu bogatia castigata prin dreptate si munca, in sensul ca nu sunt excluse daca esti bogat."

    Sunt multi, din multe motive (nu din cele mai bune!) care vor sa infatiseze crestinismul ca "o religie a zdrentarosilor si vagabonzilor"..."de bine"! De-aci prostii de genul "apostolii erau saraci", mentalitati ca "e bne sa sa ne nevoim" in timp ce Episcopul Tomisului purta anul trecut o "hlamida de 3m dusa de poale" justificand apoi ca "si Mantuitorul purta asa ceva"! Ridicolul nu are margini, si intr-o varianta si in cealalta!

    Uceniii lui Iisus erau din toate categoriile sociale: cersetori si infirmi, oameni instariti, oameni bogati (Nicodim, Iosif din neamul/credinta/Dumnezeul Arimilor (deci nu era evreu ci dac arim!)- Arima Theos, nu Arimatea) chiar si dintre romani! (sutasul a carui fiica a fost inviata!). Apostolii nu eru "saraci", din contra, toti aveau o oarecare stare materiala (ex. luntre pt pescuit, turme,meserii onorabile, pamant, etc) buna pentru acele timpuri... Nu asta a fost vreo piedica in a-l urma pe Iisus... Singura piedica (pacat) sta in "atasamentul fata de astfel de bunuri" si cum te folosesti de ele! Daca bunurile aduc bucurie (nu fala!) tie si celor din jur, daca ele iti aduc liniste e bine. Daca averea e sursa de griji, aduce suferinta altora, iti ocupa mintea, e rau... Asa stiti ce aveti de facut!




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Duminica ma uitam in biserica in care merg si toate chipurile erau triste, femei posace cu ochii in jos, desi sigur , toata lumea are motive sa-i multumeasca lui Dumnezeu si am simtit asa o apasare ca am iesit din biserica!"
      De foarte multe ori am constat ca oamenii in biserica au o alta tinuta decat cea pe care o au in afara bisericii. Poate de teama duhovnicului, sau a ceea ce exista peste tot, din totdeauna, babele cu sfaturile lor... nu stiu exact si poate nici nu e important pentru mine. Stiu doar ca eu sunt in biserica asa cum sunt si in afara ei. Mi-ar fi prea greu sa ma deghizez intr-o femeie straina mie. Si la ce mi-ar folosi?
      Nu pentru asta merg, ca sa fiu cumva anume exterior.
      Am nebunia de a ma "spovedi" pe blog de cativa ani. Aceasta sunt! Femeia care a lasat galeata intr-o zi si a alergat"Veniţi de vedeţi un om care mi-a spus toate câte am făcut. Nu cumva aceasta este Hristosul?( Evanghelia dupa Ioan cap 4) Si din momentul acela viata mea s-a schimbat. Bogat sau sarac as fi fost acelasi om! Daca i-am miluit pe saracii orasului la usa catedralei, ei ma saluata cand ma vad. Daca as fi fost unul dintre ei, m-ar fi salutat la fel. Gestul nu a schimbat decat relatia mea personala cu ei si cu Dumnezeu. Pentru ca milostenia m-a ajutat nu doar in sensul de a ma apropia de ei, ci mai ales in a ma apropia de Domnul! Desi, gresit sau nu, niciodata nu am daruit ca sa castig iubirea lui Dumnezeu si nici pentru ca omul acela fara mine ar fi murit!Cred ca Dumnezeu are puterea de a-i face El bogati sau sanatosi pe oameni, noua ni-se da doar sansa de a fi milostivi ! Am daruit si o fac pentru ca ...asa a fost inima mea! Iar mai apoi pentru ca am gasit cuvintele acestea "Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta." si le-am primit!
      Dar mereu, am dat slava lui Dumnezeu ca am avut ce da! Cand nu o sa mai fie, asta o sa fie! Daca deja nu mai este... nici ca-mi pasa prea mult! Maria, prietena mea din Lisabona m-a invatat sa zic" Doamne , Tu stii ca nu am ce sa-i dau , daca tu crezi ca le trebuie, adu-Le Tu in cale pe cei care sa le dea!" Nu grija bogatiei o am... chiar dimpotriva! O noapte cu pace, prietene !

      Ștergere
  4. " Iar ...duhovnicul??????????? E aspru si mereu atent la toate!Dar... o merit! " " Poate de teama duhovnicului,... "

    Duhovnicul sa inspire teama?! Atunci nu e duhovnic!Asta e o "vocatie" nu "o functie data de o diploma"! Teama/frica e vehicolul negativului si ea polarizeaza tot ceea ce e rau in noi! Daca "duhovnicul" din gresala, nu sesizeaza ca starneste asa ceva (frica!), inseamna ca nu e inca pregatit, daca sesizeza si chiar asta doreste, atunci e mult mai rau pentru el insusi! Ai grija: duhovnicul e slujitorul, nu stapanul nostru!

    Iisus nu inspira teama niciodata fata de ucenici... Acestia se simteau "ca se fac mici de umilinta" desi niciodata nu ii mustra ci doar le arata unde au gresit, dar teama, nu a inspirat niciodata nimanui! "Nimic din ceea ce e in Imparatul acestei lumi, nu e in mine!" Din nou, ai grija si mare atentie! Nu judeca dupa "etichete, functii, conveniente, etc" priveste ACEL om din fata ta si vezi: e bine pentru tine, cresti langa el, sau te face si mai mica decat erai...?

    "Pastorul bun, isi da viata pentru turma" ... Il simti pe acel duhovnic, in felul acesta?

    Multi oameni simt nevoia sa domine pe altii... La randul lor, alti oameni simt nevoia sa aibe stapani... Relatia poate fi OK atata timp cat cele doua aspecte sunt clare si liber consimtite. Daca insa sunt mascate in altceva, atunci nu mai e OK.
    Nota: nimeni nu merge alaturi de Dumnezeu atata timp cat are un stapan... Pentru ca nici Iisus, nici Dumnezeu nu au stapani si nici Ei nu au "slugi" desi toate Ii asculta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, nu este o problema cu duhovnicul datorita sfintiei sale!Teama? Da, exact cum spuneti,am folosit cuvantul gresit. Era vorba despre dorinta de a nu mai repeta pacate pe care mereu le faci/le fac, pentru ca despre mine e vorba, desi spovedesc, dar ...sigur pocainta nu este totala, pentru ca altfel nu as repeta, spun parintii filocalici ca abia cand regreti cu adevarat pacatul, atunci nici nu l-ai mai face, si atunci, abia atunci e semn ca el este iertat.
    Ma raportez la Dumnezeu cand ma spovedesc si iau binecuvantare sa pot sa ma spovedesc si ma rog sa-mi vorbeasca prin duhovnic. Lui, lui Dumnezeu i -le spun.Si de la El vreau iertare!
    Dar si de rusinea duhovnicului mor!Stiu ca se roaga pentru mine! Stiu ca in lumea asta intrega doar cativa oameni se roaga pentru mine si el, duhovnicul este unul dintre ei.
    As vrea sa nu mai repet acele lucruri urate si sa vad pe chipul duhovnicului meu bucuria ca a reusit sa faca ceva si pentru sufletul meu. Cred ca nu e usor sa vezi ca cel din turma ta nu sporeste deloc.
    Da, ne raportam la duhovnic ca la pastorul cel bun...atata doar ca nu e simplu nici pentru ei ...Imi amintesc un moment in care eram foarte suparata pe cineva si ma indreptateam ( si lumeste chiar aveam dreptate) si scrisesem un email in care spusesem acelei persoane ceea ce gandeam...si vorbeam cu duhovnicul meu, parintele Alexie despre asta si...l-am privit si l-am vazut atat de trist incat si acum imi vine a plange." Nu trebuia sa-i spun!"-am zis imediat. Si parintele a clatinat din cap , aplecand ochii umezi . Faptul ca nu avusesem ingaduinta fata de altul, il durea atat de mult, incat ...pana la moarte si dincolo de ea , imi va fi "teama " ca il voi intrista!
    vreau sa va dau adresa mea de email ... dumitru_2na@yahoo.com. M-as bucura sa-mi scrieti un email si sa avem adresele de email...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mai am o amintire care m-a marcat... am un duhovnic de aproape 8 ani, si prin voia lui Dumnezeu, undeva in Ucraina, acum cinci ani m-am spovedit acestui parintele Alexie(preot din Romania), despre care povesteam... legatura duhovniceasca a fost si este atat de puternica, incat duhovnicul principal a binecuvantat sa ma spovedesc la pr Alexie cand ne vedem... uneori la doi ani...alteori de doua ori pe an...Si asa am ajuns sa am doi duhovnici minunati.
      Primul duhovnic, intr-un moment , nu de spovedanie, ci de cuvant de folos, mi-a zis, foarte serios, spontan, ceva care e cartonasul meu de Atentie! " Soro, sa nu ma faci de rusine la Hristos!"
      Cum vi-se par?Pentru ca ei sunt cei care ne ajuta sa ajungem Acolo si sa ne inchinam Mirelui, fecioare intelepte!

      Ștergere
    2. Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată.
      Așterne-ți acolo unde iși face culcuș pisica.
      Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme.
      Culege cu îndrăzneală ciuperca pe care stau gâzele.
      Sădește pomul acolo unde sapă cârtița.
      Casa clădește-o pe locul unde se încălzește șarpele.
      Fântâna sap-o acolo unde se adăpostesc păsările pe arșiță.
      Culcă-te și trezește-te odată cu păsările - vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
      Mănâncă mult verde - vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
      Înoată des - și te vei simți pe pământ, precum peștele în apă.
      Privește cât mai des cerul - și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
      Taci mult, vorbește puțin și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace.

      Sfântul Serafim de Sarov

      Ștergere
  6. " Cum vi-se par?Pentru ca ei sunt cei care ne ajuta sa ajungem Acolo si sa ne inchinam Mirelui, fecioare intelepte!"

    Repet imaginea, e REALA, obtinuta prin "chronovizor"... ce observati "acolo"?

    http://3.bp.blogspot.com/-kESbikcSKl8/Tjln9tpLmNI/AAAAAAAAAW0/b16eTyNPUz4/s1600/cronovizor.jpg

    Eu am fost si sunt interesat de Iisus cel REAL, care a traiat ca om printre oameni si a suferit alaturi si pentru ei, nu de un personaj fictiv, alegoric si fantastic, creat de fanteziile omenesti...

    http://4.bp.blogspot.com/-r7DGUoJxafM/UA26EsHSjSI/AAAAAAAAFGs/aRsT8drotMU/s1600/Chronovisor.jpg

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi lipsi de pe blog pana la sfarsitul lunii. Vreau totusi sa-mi explicati daca ... cu adevarat credeti in "chronovizor".
    Si eu tot pe Iisus cel Real il caut, dar nu am nevoie de icoana Lui ca sa-L vad si nu dupa ea Il cunosc. Fiecare dintre noi Il poate vedea diferit...e o nebunie ca spun, dar intr-un vis "cineva" care avea chipul unui prieten apropiat in tinerete, judecator,purtand pe umeri un vesmant preotesc pe care tocmai il daruisem, mi-a spus niste lucruri care, pentru mine, au ramas ca si poruncile din Scriptura.Stiu...ma iubeste!Si eu Il iubesc ,si cand Il intalnesc zugravit Rubliov in Sfanta Treime , dar si intr-o icoana avand chip de Blandul Pastor!Nu caut minuni si nu vreau mai mult, pentru ca nu-s in stare sa-L vad... Credeti ca L-am putea vedea asa? Moise... si nu L-a vazut ... decat spatele Lui...
    " Şi Moise a zis: "Arată-mi slava Ta! "
    19. Zis-a Domnul către Moise: "Eu voi trece pe dinaintea ta toată slava Mea, voi rosti numele lui Iahve înaintea ta şi pe cel ce va fi de miluit îl voi milui şi cine va fi vrednic de îndurare, de acela Mă voi îndura".
    20. Apoi a adăugat: "Faţa Mea însă nu vei putea s-o vezi, că nu poate vedea omul faţa Mea şi să trăiască".
    21. Şi iarăşi a zis Domnul: "Iată aici la Mine un loc: şezi pe stânca aceasta;
    22. Când va trece slava Mea, te voi ascunde în scobitura stâncii şi voi pune mâna Mea peste tine până voi trece;
    23. Iar când voi ridica mâna Mea, tu vei vedea spatele Meu, iar faţa Mea nu o vei vedea!"-Iesirea cap 33

    RăspundețiȘtergere
  8. "Nu cred" in chronovizor, e fapt, a existat! Intai surprindea imagini alb-egru, Prin perfectionari a ajuns a crea holograme color (tridimensionale) in care te puteai integra tu insuti... "spectatorul"! Pentru ca putea vedea absolut orice moment din trecut, inclusiv cele compromitatoare pt personaje influenete inca in viata, a fost chipurile "distrus"! De fapta fost inlocuit cu ceva mult mai performant: un aparat cu care puteai calatori fizic in timp si spatiu! Asta se intampla pe la sfarsitul anilor '60! Aparatul respectiv (al americanilor!) efectua de fapt teleportari umane din Califoria in New Mexico si alte state, dar si calatorii in timp: trecut, viitor! "Adevarata" stiinta, la ora actuala e capabila sa trimita oameni oriunde in galaxie sau chiar inafara ei, aproape instantaneu! Marte, Luna, sunt colonizate de oameni demult, iar ceea ce ni se da noua de NASA sunt povesti pt copii!De-asemenea s-a calatorit in trecut cel putin pana in jurasic si in viitor... Lucrurile sunt ceva mai complicate, pt ca exista o infinitate de linii temporale si e greu din viitor sa te intorci "exact" pe aceeasi linie temporala de la care ai plecat...La fel si cu intoarcerea din trecut! Eroarea se pare ca e cam 2%...

    "Moise" e tot nume dacic! Mo= in legatura cu "apa". S-au pastrat: mo-ina, mo-cirla, a mu/osti, mo-rocanos - adica "impietrit si ud de lacrimi", etc. "I" simbolizeaza " persoana masculina" (O-feminina), se=reflexiv-pe sine, Mo-I-Se= "baiatul venit/adus de apa" conform "legendei biblice".

    "Faţa Mea însă nu vei putea s-o vezi, că nu poate vedea omul faţa Mea şi să trăiască".

    Absolut corect! Pentru ca nu era vorba de "chipul omenesc" pe care Iisus l-a avut ci de "adevarata infatisare cosmica/spirituala" a Celui care ESTE, si a fost supranumit intre oameni "Iisus"! Noi oamenii, percepem "liniar" informatiile de orice fel, adica pe rand, una cate una, ca... "insirate pe o ata" (de-acolo vine cuvantul "viata" adica forma "vie" care "traieste pe o ata" sau "firul vietii"! Deci ca sa poti percepe Adevaratul chip multidimensional al lui Iisus, trebuie sa fii aidoma Lui, adica "spirit" capabil sa
    citeasca instantaneu si simultan toate dimensiunile, ca om "nu poti cuprinde infinitul in finit"!
    Sa Ii vezi "spatele" inseamna sa vezi "urma" lasata de El, adica schimbarile petrecute prin locurile prin care "a trecut"...asa cum vedem si noi in cele ce discutam si amprenta lasata in umanitate in ultimii 2000 de ani!
    A nu se uita: "Inaintea cerului si Pamantului au fost Tatal si Fiul"! Deci nasterea, moartea, nu inseamna nimic , decat cicluri de invatare/cunoastere/perfectionare ale spiritului, cum sunt clasele la scoala...


    RăspundețiȘtergere