luni, 19 octombrie 2015

Pelerinaje de suflet 18 septembrie2015

Multe lucruri nu stim pe lumea asta si multe ni-se vor descoperi abia Dincolo.Luni de zile m-am uitat pe calendar intrebandu-ma cand se va naste copilul fiului meu. In fiecare zi sunt praznuiti sfinti, toate zilele sunt zile de sarbatoare, dar ma intrebam sub inima carui sfant /sfanta se va naste.Cand Andreea mi-as pus ca date probabile ale nasterii sunt 5-6-7 august inima mea a tresarit. Il iubesc pe sfantul Ioan Iacob Hozevitu...dar si Schimbarea la Fata ...dar si pe sfanta Teodora de la Sihla...
Copilul, din pricina motivelor medicale, s-a nascut prin cezariana programata,in miezul zilei, pe 22 iulie, ziua de praznuire a Sfintei Maria Magdalena! Ziua urmatoare , 23 iulie e ziua de nastere pe pamant a Sfantului Ioan Iacob Hozevitu...Cred ca nimic nu e intamplator. Cred ca era scris in ceruri ca pe acest copil sa-l cheme Filip Teodor si sa se nasca atunci. Si mai cred ca Sfanta Maria Magdalena cu Sfantul Ioan Iacob il ocrotesc.
Am fost iar sa ma inchin mainii sfintei Maria Magdalena la manastirea Pantocrator.Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioară, Cinstită Maria Magdalena, ai urmat şi ai păzit îndreptările şi legile Lui. Pentru aceasta, astăzi, preasfinţită pomenirea ta prăznuind, te lăudăm cu credinţă şi te cinstim cu dragoste.
Acestea le spune o tara intreaga de o saptamana de cand sfanta Maria Magdalena a venit pe pamantul nostru binecuvantandu-ne!
Multime de oameni au venit sa se inchine. Strivita intre ei am ascultat sfanta liturghie arhiereasca si nicaieri nu am vazut atata bucurie si pace .
 Desi era o coada imensa, printr-o mare minune si binecuvantare m-am inchinat si eu sfintelor moaste. Ceva mai mult, jandarmul de la sfintele moaste , mi-a luat aparatul foto si mi-a facut el acesta poza perfecta!
Am mers apoi la Catedrala patriarhala din Bucuresti, loc drag inimii mele. Sfantul Dimitrie Basarabov, sfantul ocrotitor al Bucurestilor dar si al nostru

 si apoi spre Sfanta Ecaterina
 Sfantul Spiridon...
 si Sfantul meu ocrotitor.Nu, nu sunt nascuta pe 10 decembrie, dar pe mine m-a adoptat Sfantul Spiridon!

 si apoi Manastirea Radu Voda... Sfantul Efrem cel Nou

 Sfantul Nectarie...

A fost o zi plina de intalniri minunate, o zi in care ne-am mai aplecat un pic asupra sufletelor noastre cautand pacea si odihna intru Domnul stiind ca ea , doar sprin straduinta se afla.Si ne-am intors dand slava lui Dumnezeu pentru toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu