luni, 10 martie 2014

Te iubesc, draga mea



 Stiu exact momentul in care te-am vazut primadata! Il povestesc de 25 de ani in ziua acesta si am s-o fac si azi! Erai cu parul  cret, zeci de carlionti iti incadrau chipul rotund, perfect , iar ochii tai de chinezoi au fost marea mea surpiza! Te-am primit razand la doar cateva minute dupa nastere, iar tu, spre deosebire de toti bebelusi, nici macar nu ai plans. Drumul tau incepe in bratele mele atat de pline de iubire!De ce-ai fi plans? Eu te tineam atat de hotarata sa nu te scap!
Am parcurs drum lung cu tine... Ti-am cumparat rochite si fundite in toate culorile... si cei mai frumos pantofiori pe care i-a purtat vreo printesa! Si papusi si carucioare de papusi si ursuleti si reni. Cand aveai cativa anisori ti-am cumparat un scaunel din plastic roz pe care il vroiai la plimbare. Si eu acceptam cererea ta si mergeam la plimbare ...cu scaunul. Peste ani, o prietena avea sa-ti spuna ca isi aminteste ca in copilaria ei o vedea pe o fetita care avea cu ea un scaun: cand mama ei se oprea sa vorbeasca cu cate cineva, fetita se aseza pe scaun si era invidioasa pentru ca, desi si ea avea acelasi sccaunel, mama ei nu o lasa sa mearga cu el la plimbare. Eu te-am lasat!(Datoare imi esti pentru asta!)
Am trait cu tine o copilarie fericita, copilaria ta si a lui Andrei! Poate uneori am exagerat cu educatia, dar toate acele lucruri pe care le-am impus, te-au facut tanara minunata de acum. Poate uneori a fost greu.Dar privind in urma acelasi lucru as face, doar ca as completa cu acele lucruri pe care nu le-am stiut... 
 Am strabatut impreuna lumea ca pe un arc spre mari inaltimi.Ani multi te-am tinut de mana strans, uneori strivindu-ti degetele in degetele mele. Daca te-as fi pierdut inainte de a stii ca sigur poti merge? Cum as fi trait neavand convingerea ca poti sa-ti poti de grije?
Am strabatut lumea...am stat in muzee si exact acum cinci ani eram impreuna tot la Londra...Bucurii, amintiri care ne leaga si mai mult. Dar, iubita mea nimic nu m-a bucurat mai mult decat noptile de Inviere pe care le-am trait impreuna in ultimii sase ani.
Multi ani te-am tinut strans langa mine.Si intr-un timp ti-am dat drumul  sa-ti traiesti viata punand in ea toate acele lucruri pe care tu, nu eu, le doresti. Si am privit spre tine si am vazut ca atentia mea pentru tine a dat roade, pentru ca desi te-am tinut strans, nu te-am strivit! Si ai crescut frumos! Si e in tine chiar mai mult decat trupul si chipul tau frumos, frumusetea celui care stie sa aprecieze viata corect, fara derapaje, fara excese, fara nebunii. Echilibrul tau e marea mea bucurie!Pentru ca vreau draga mea sa traiesti multumind lui Dumnezeu pentru toate acele lucruri pe care le-am trait, ele ajutandu-te sa privesti azi brandusele din Londra cu ochii larg deschisi bucarandu-te de movul lor diafan si stiind ca prin ochii tai privim si noi lumea...
Am primit de la Dumnezeu sansa de a fi mama ta! Si am avut in tine luni si luni...iti amintesti ...singurul sprijin lumesc! Au fost momente in care tu ai fost mama mea si daca am reusit sa pastram nemancat iepurasul de Paste , chiar cred ca am izbandit!
Te iubesc mult, mult, mult, mult! Si cand povestesti razand frumos cate ceva si cand esti moracanoasa si cand uiti sa ma suni si trec zilele si noptile ... Si cand esti grabita ...Si cand zici:
-Nu am chef sa vorbesc acum!
si cand apari din senin in usa mea tinand in maini flori si cadouri.
Este in tine, draga mea, cel pe care noi doua l-am iubit mult si te iubesc mult poate si pentru ca in tine si Andrei il regasesc.
 Si te imbratisez strans cat pentru doi parinti! Iti strivesc plamanii si bratele si parul si pun pe umarul tau toata bucuria ca sunt mama ta, ca esti a mea si ca Dumnezeu vegheaza asupra noastra. Maica Domnului sa te aibe in paza Ei si sa te acopere cu sfantul ei acoperamant!


Ruxandra Dumitru

8 comentarii:

  1. LA MULTI SI FERICITI ANI pentru Ruxandra, si sa te bucuri de ea ca si pina acum !

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani pentru fetița ta! Îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu te imbratisez, Adelina.Si iti doresc un post cu mari roade duhovnicesti...Spun mereu ca vorbim, dar inca ...abia se aseaza cate ceva.. vorbim intr-o zi...

      Ștergere
  3. La multi si binecuvantati ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Anonim cu suflet mare!La multi ani binecuvantati si tie!

      Ștergere
  4. La multi ani , cu intarziere ,dar din toata inima !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NICIODATA NU E TARZIU CAND GANDURILE SUNT ATAT DE FRUMOASE.MULTUMESC , SIMONA.

      Ștergere