vineri, 13 decembrie 2013

Bradul de Craciun-2013



Ador  brazii de Craciun.
Anul acesta, bradul din imaginea de mai sus,e favoritul meu! As vrea sa-l am in casa mea, sa mangai fiecare fundita, as vrea sa numar perlele care sunt sirag de dansuri, de iubire, de lacrimi, de impliniri si neimpliniri, as vrea sa sarut fiecare inimioara agatata sui ca adolescenta si ingerul din varf veghind peste toate luptele  dulci ale tineretii.
Este un brad al vietii!
Are atat iubire in el, atat frumusete incat, desi e bradul meu, gata impodobit ...il voi pune in pamant si-l voi ruga pe milostivul Dumnezeu sa-i dea lungime de zile  si astfel sa bucure cu coroana lui multimi de oameni care il vor vedea.Si poate voi reusi privindu-l, sa cant acel colind care imi da speranta in  permanenta  noastra  si inoirea vietii .

O, brad frumos, o brad frumos,

Cu cetina tot verde.
Tu esti copacul credincios,
Ce frunza nu si-o pierde,
O, brad frumos, o brad frumos,
Cu cetina tot verde.

O, brad frumos, o brad frumos,
Verdeata ta imi place.
Cand o revad sunt bucuros
Si vesel ea ma face.
O, brad frumos, o brad frumos,
Verdeata ta imi place.

O, brad frumos, o brad frumos,
Cu frunza neschimbata.
Ma mangai si ma faci voios
Si ma-ntaresti indata.
O, brad frumos, o brad frumos,
Cu frunza neschïmbata.




7 comentarii:

  1. Iar eu ma grabesc sa fiu prima care va asez sub bradut gandul meu cel mai de drag, imbratisarea mea cea mai duioasa...

    Stiu, am citit, dar n-am avut ragaz de scris ; sufocata cu probleme mari si mici. Dar am fost langa dumneavoastra, v-am strans in brate si v-am dat din putina mea putere de-a zambi printe lacrimi. Cunosc durerea despartirilor definitive pe deplin ! Dar cunosc si bucuria visurilor, mai mici ori mai mari, implinite pe deplin. Si stiu ca peste un rastimp norocos o vor cunoaste, iarasi, si copiii dvs. Eu le doresc sa li se rastoarne tristetea spre bucurie si lacrima spre zambet, sa le implineasca Pruncul Sfant toate dorintele !

    Iar bradutului dvs. ii urez cu versurile lui B. P. Hasdeu : "Cand arde soarele de mai,/ Cand vantul iernii geme,/ Maretul brad pe 'naltul plai / Sta verde-n orice vreme" !

    Va imbratisez strans-strans...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit de multe ori raspunsul tau si am raspuns imbratiserii tale, doar ca nu am raspuns cu vorbe. Ma ierti, Ella mea! Un pic mi-e dor de Antim, de linistea lui, de echilibru si rugaciunea pe care o punea in inima mea... Mi-e dor de trandafirii infloriti sub zapada, de pangar si de parinti. Poate in ianuarie, Dumnezeu o sa ma aduca iar si atunci am sa te caut. Pana atunci saruta tu pentru mine usile bisericii si icoana tuturor sfintilor, te rog...

      Ștergere
    2. Dna Doina Elena,

      promit... ! Si mie imi este dor mare de Antim - chiar daca imi este atat de aproape de casa dar mai ales de suflet, din cauza problemelor care s-au tot ingramadit peste mine si-a lipsei de timp ajung toot mai rar, din ce in ce mai rar.

      Pana atunci, in asteptarea minunii ce va sa vina, am sa vin, nevazut, seara de seara in casuta dvs. primitoare de oaspeti ca sa va asez si eu inima in ritmul eternului leru-i ler : "Voi colinda cu inima mea mergand prin zapada./ Mana mea in cinci colturi de stea / Incepe cuvinte sa vada..."

      Si va cant incet, colinde de Sarbatoare mare si sfanta :

      "Cerul si-a deschis soborul
      Leru-i, Doamne, Ler,
      au pornit cu plugusorul
      ingerii prin cer.
      Merg cu pluguri de oglinda
      si de giuvaier
      toti luceferii colinda
      Lerui, Doamne, Ler.

      http://www.youtube.com/watch?v=2U2aUoOPsyE

      Ma primiti cu colindul ?

      Ștergere
  2. Sf. Maxim Mărturisitorul prezintă cei doi pomi astfel: “Pomul vieţii este mintea omului care caută cele veşnice, iar pomul binelui şi al răului este simţirea omului legată de cele vremelnice”. “Deci, întrucât omul a venit la existenţă alcătuit din suflet mintal şi din trup înzestrat cu simţuri, rezultă, ca un prim înţeles, că “Pomul vieţii” este mintea sufletului, iar “pomul cunoştinţei binelui şi al răului” este simţirea
    trupului în care se află mişcarea neraţională a omului” - Sa luam aminte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si oare care domina?"Si in pacate m-a nascut maica mea".Plecam din prima clipa de viata purtand pacatul, dominati cel mai adesea de simtire si pana cand invatam valoarea lucrurilor, pana cand dobandim intelepciunea,pana cand gustam esenta valoroasa a vietii, pana cand invatam sa ne folosim cu dreapta judecata de intelesurile lucrurilor, dobandind cumpatare, iubire si cunostinta, trece viata...

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=VyDf68sg9uo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, uneori e bine sa mai si glumim, sa radem, sa recunoastem ca suntem vii! Multumesc, m-am bucurat sa-l revad pe Toma Caragiu.

      Ștergere