marți, 9 iulie 2013

Spre casa

In cateva minute,plec spre casa mea.Las in urma Bucurestiul si manastirea Antim. La ora aceasta acolo o sa inceapa cateheza. Imi doresc atat de mult sa fiu acolo,dar lumea,responsabilitatile sociale ma trag spre casa mea, spre serviciul meu. E ca si cand am plecat acum cateva luni. Aproape mi-e greu sa plec.Nu aproape, ci sigur mi-e greu sa plec. Nicaieri nu simt ca este locul meu, iar gandul ca de maine voi sta iar la birou ingropata in acte  ma ingrozeste. Atata doar,imping din fata mea rutina si sentimentul inutilitatii si ma gandesc la icoanele sfintilor Serghei si Vah, a arhanghelului Mihail si a sfintei Parascheva care au pazit locul in care,cu voia lui Dumnezeu voi intra maine.
Acasa la mine? Cand am sa ajung ...am sa va scriu. Pana atunci,haideti sa facem rugaciunea de calatorie:

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce esti calea, adevarul si viata, si ai calatorit impreuna cu sluga Ta Iosif, precum si cu cei doi ucenici care au mers la Emaus, insuti, Stapane, calatoreste si cu mine robul Tau, binecuvantandu-mi drumul. Trimite-mi si mie inger pazitor ca lui Tobie, ca sa-mi fie povatuitor si pazitor si sa ma fereasca nevatamat de toata reaua intamplare. Si, astfel, cu pace, sanatate si buna sporire sa ma intorc intru ale mele si toata viata mea sa proslavesc preacinstitul si de mare cuviinta numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

2 comentarii:

  1. Spui ca nicaieri nu simti ca este locul tau. Eu, dimpotriva, te simt ca locul tau e peste tot. Actele care te ingroapa la birou fac parte din munca ta, sa ne amintim ca tot Dumnezeu prin apostolul pavel ne spune in Epistola a doua catre Tesaloniceni: "Căci şi când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce."
    Te asteptam sa ne scrii de-acasa spunandu-ne ca ai ajuns cu bine. Pana atunci, bucurie si mangaiere de la Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Adrian. Am ajuns cu bine!Ma bucur ca ai reusit sa postezi comentariu. Te astept si cu alte ocazii, pentru ca am vazut ca reusesti sa punctezi mult mai bine decat o fac eu.Impreuna sa facem ca Lumina lui Hristos sa lumineze in cele mai intunecoase locuri.Orice ajutor e minunat.

    RăspundețiȘtergere