luni, 1 iulie 2013

Dumnezeu din inauntru nostru

Il stiu dintotdeauna.El e cel care nu m-a lasat niciodata. Eu L-am suparat cu viata mea, cu patimile mele, cu inchinarea mea la idoli: iubirile pamantesti, cariera, profesie, copii mei, oamenii din viata mea...Dar El   niciodata nu m-a parasit. Sunt momente in care, ca si Iov, simt durerea adanca a pierderilor mele, ma arde fizic carnea trupului meu, ma impresoara necazurile, dar totdeauna vine peste mine o lumina.Lumina din imbratisarea celui de langa mine, lumina din rugaciunea calugarilor, preotilor, mirenilor care ma pomenesc...(Este pentru mine pornita o rugaciune pentru care nu am destule cuvinte sa pot multumi. Uneori ma trezesc in miez de noapte si stiu ca cineva ii vorbeste lui Dumnezeu despre mine ).
Vineri a venit peste mine o veste cumplita. Cineva foarte drag, cineva foarte apropiat(nu copii mei si nu nora si logodnicul Ruxandrei)are  o boala foarte grava...Si nimic nu e simplu...suferinta fiecaruia dintre noi da suferinta cumplita celorlalti.
Credeam ca nu mai pot plange pentru oameni. Si am plans. Credeam ca sunt pregatita pentru despartiri. Si nu sunt. Credeam ... Am privit sfintii mei dragi, L-am privit pe Iisus Hristos, pe Maica Domnului si mi-a fost greu sa-mi gasesc cuvintele pentru rugaciune.
Am constatat ca cineva ma golise de ele. Si atunci am luat telefonul si am inceput sa scriu mesaje preotilor mei dragi... l-am sunat pe Parinte, dar Parintele nu are vorbe lumesti, totul e duhovniceste spus si uneori mi-e greu sa inteleg, mi-e greu sa duc aceste vorbe.
-Stii tu ce ii este de folos? Esti tu desteapta ca Dumnezeu? Esti tu buna ca Dumnezeu? Esti tu milostiva ca Dumnezeu? O iubesti tu ca Dumnezeu?
Si avea toata dreptatea din lume. Dar era o dreptate care nu aseza linistea in inima mea.
Am petrecut ore intregi in plans de durere si neputinta si mai ales plans ca desi Il stigam, cand venea, nu stiam ce sa-i spun.
Am sunat-o pe Maria la Lisabona, prietena mea draga, ingerul meu, cel mai iubit de Dumnezeu si Maria a preluat ea rugaciunea...
Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua.(Matei cap 6/33)
De unde sa incepem?Mi-am amintit, dupa multe momente ca trebuie sa-L caut pe Dumnezeu inauntru meu si cand m-am aplecat inauntru  si acolo..., inchizand usa ,vorbind incet I-am spus cu vorbele mele simple, povestea noastra. I-am spus ceea ce Dumnezeu stia despre noi, nu pentru ca era nevoie sa-I aduc aminte, ci pentru ca era nevoie ca Dumnezeu sa vada ca-mi amintesc imensele beneficii trimise noua de El. 
Nu asa ne invata Iisus Hristos?.6. Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care este in ascuns, iti va rasplati tie.
7. Cand va rugati, nu spuneti multe ca neamurile, ca ele cred ca in multa lor vorbarie vor fi ascultate.
8. Deci nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de cele ce aveti trebuinta mai inainte ca sa cereti voi de la El.(Matei cap 6/6-8)

Si am spus mereu, mereu spun rugaciunea:

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau;
10. Vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.
11. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi;
12. Si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri;
13. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. (Matei 6-15)

<Judecatile Tale sunt adânc mare» (Ps. 35, 6),si «cine a cunoscut gândul Domnului?» (Rom. 11, 32). Dar ma incredintez Tie si stiu ca Tu nu ne vei da mai mult decat putem duce. Intind mana mea spre cea draga mie, inima mea, carnea mea, trupul meu ...din lumea intreaga a pornit deja rugaciunea pentru cea aflata in suferinta...Plec la drum azi.
Maine se implineste un an de cand scriu pe blog. Nu-l voi inchide. Poate voi scrie mai rar sau poate nu. Am luat insa cu mine jurnalul vechi si pixul. Si carti multe si Biblia in mai multe exemplare...
Ma tot gandesc cum sa va rugati...Spuneti asa "Da-i, Doamne, pacea Ta , Doinei-Elena si celor impreuna cu ea!" Pentru ca daca voi pastra pacea lui Dumnezeu am sa pot sa o si dau celor care au nevoie de ea.In rest...Fie voia Ta, Doamne, doar a Ta. Eu iti vorbesc incet, dar tu ma auzi...Stiu...stiu...

3 comentarii:

  1. Drum bun,draga mea,dragă !Domnul să fie cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. O rugaciune foarte frumoasa
    O, iarta-mi, Te rog Doamne, atatea rugaciuni
    Prin care-Ti cer doar paine si paza si minuni,
    Caci am facut adesea, din Tine, robul meu,
    Nu eu s-ascult de Tine, ci Tu, de ce spun eu.
    In loc sa vreau eu, Doamne, sa fie voia Ta,
    Iti cer, iti cer intr-una, sa faci Tu voia mea,
    Iti cer s-alungi necazul, sa-mi tii un loc in rai,
    Si sa-mi slujesti in toate, sa-mi dai, sa-mi dai, sa-mi dai,
    Gandindu-ma ca daca iti cant si Te slavesc,
    Am drept sa-Ti cer intr-una sa faci tot ce doresc.

    O, iarta-mi felu-acesta nebun de-a ma ruga,
    Si-nvata-ma ca altfel sa stau in fata Ta,
    Nu tot cerandu-Ti Tie sa fii Tu, robul meu,
    Ci Tu cerandu-mi mie, iar robul sa fiu eu,
    Sa inteleg ca felul cel bun de a ma ruga
    E sa doresc ca-n toate sa fie voia Ta. AMIN

    RăspundețiȘtergere