marți, 16 iulie 2013

Abel

Abel este un inger.
Avea 16 ani, dar trupul lui ghemuit in pat si acoperit de o paturica, arata ca un trup de copil de 6 ani.Doar labutele picioarelor aratau mai mari si ochii mari si negrii umbriti de gene lungi.
Acum o jumatate de ora i-am sarutat fruntea care ardea . Ochii lui nu s-au mai deschis sa priveasca spre noi. Lumea aceasta nu mai era interesanta pentru ca deja, Abel privea spre Imparatia lui Dumnezeu.
Abel era un baietel bolnav de la nastere, cu handicap sever, nu vorbea, nu se putea misca, nu putea comunica decat extrem de greu ca este bucuros sau suparat. Uneori deschidea gura larg si canta:
-Aaaaa!
Vocale! Atat!
De foarte multi ani, Abel era in grija lui Norine, englezoaica despre care v-am povestit si traia intr-un centru al celor pe care nimeni din lume nu-i iubeste.Mama lui a murit, iar tatal f f bolnav, epileptic, nu a putut sa si-l asume nici macar pentru inmormantare. Si l-a asumat Norine, cea care aduna copii nostrii , cei  mult prea bolnavi ca sa strige. Si daca ei nu striga, nimeni nu o face pentru ei.
Il cunosc de cativa ani, uneori il mangaiam pe par,ii impingeam  prin parc caruciorul in care Norine il aseza, ii vorbeam... Dar prea putin, mult prea putin am facut pentru el. Norine si femeile din aceasta fundatie sunt cele care l-au ingrijit si l-au iubit pe Abel. Ele sunt cele care il plang la ora aceasta. Deja ii spala trupul, il imbraca in lucrusoarele cumparate pentru inmormantare si-l vor aseza apoi in patul lui pentru ultima noapte acolo.Sufletul lui deja a zburat. Abel si-a vazut ingerul, il tine de mana si urca fara teama scara spre Tronul Imparatului.Pentru ca Abel este un inger. El chiar a fost fara pacat. Dumnezeu l-a iubit atat de mult incat , desi l-a tinut 16 ani prizonier  al unui trup stricacios, i-a dat cununa mantuirii.
Ma doare inima atat de tare incat durerea simt ca se duce in spatele trupului meu.
Dor despartirile. Norine plangea. Si toate acele doamne care lucreaza acolo.Eu...port pe buze sarutul pe care i l-am dat. 
Maine vom randui inmormantarea lui. Inmormantare la care nu  stiu cine va participa, pentru ca Abel nu are familie si doamnele de la acea fundatie nu pot veni pentru ca...ingrijesc alti copii asemenea lui Abel . Dar nu cred ca asta e important. Important e ca Abel a fost botezat si a murit impartasit acum doua zile.Important e ca Abel va avea slujba de inmormantare in credinta noastra crestin -ortodoxa, desi Norine este catolica.Mielul lui Dumnezeu nu s-a ratacit de turma. Si vom canta si pentru el: Cu sfintii odihneste Hristoase, sufletul adormitului robului Tau, Abel!
Iar eu il voi ruga mereu sa-mi puna si mie o vorba acolo, la Dumnezeu, pentru ca mare indrazneala trebuie sa aibe un inger!Drum bun, copile!Si nu uita sa- mi iesi in intampinare! Eu imi doresc atat de mult sa te mai vad...

2 comentarii: