vineri, 14 decembrie 2012

Scrisoare pentru Ana

Draga mea,
sunt deja multe zile de cand nu mai stiu nimic despre tine.Nu stiu nici macar unde esti.Poate in Elvetia? Poate in Germania? Cred insa ca oriunde vei fi, te aduni si te odihnesti in rugaciune pentru noi toti.Si lucrul acesta ne apropie dincolo de distantele care vor sa ne desparta.Stiu ca nu ne-ai uitat.Intr-un mod minunat ne porti cu tine si vedem prin ochii tai lumea aceasta atat de frumoasa pe care o strabati. 
In curand vom trai Nasterea Domnului.
In catedrala, doamnele au facut deja bradul.E asezat ca si anul trecut in partea stanga,sub icoana mare a Maicii Domnului asezata pe tron si tinandu-l in brate pe Fiul ei,la varsta copilariei, binecuvantand lumea. Acum cateva zile s-au auzit cantarile frumoase ale colindatorilor.A fost deci, spectacolul de Craciun, asa cum banuiesti cu oficialitati asezate pe scaune, cu multime de preoti din tot judetul si cu PS nostru asezat in dreptul scaunului arhieresc, dar in picioare:
-Am promis ca nu voi sta in scaunul arhieresc pana nu implinesc 85 de ani si mai am cativa ani , nu prea multi!-ne-a spus glumind PS-ul.
A fost frumos si ca o incununare a unei seri binecuvantata de Dumnezeu, cand spectacolul s-a terminat si am iesit afara,ningea atat de frumos incat totul in preajma ne arata un peisaj desenat de Dumnezeu!
Acum, ne luptam cu gerul si cu cozile mari la spovedit!Stiu ca vrei sa-ti spun ceva de Parinte!Stiu cat de mult il iubesti pe Parintele tau duhovnic si cata grija ai sa nu se oboseasca prea mult, sa fie sanatos...Parintele e asa cum l-ai vazut ultima data, e plin de bucurie pentru aceste zile care ne apropie de Nasterea Domnului si atent pe noi, nu cumva sa ne gaseasca cu ieslea goala!Slujeste zilnic, se lupta cu frigul,cu nametii.Acum doua zile a nins atat de mult incat dimineata a trebuit sa-si faca  singur partie prin zapada pana la catedrala si a slujit la lumina lumanarilor, pentru ca lumina electrica a fost intrerupta pana mai tarziu.
Dar e atat frumusete in slujbele noastre!Deja la manastire,la strana, calugarii canta colinde.Sunt pur si simplu inebunita dupa catavasiile Nasterii Domnului."Hristos se naste, slaviti-L! Hristos din Ceruri, intampinati-L! Hristos pe pamant, inaltati-va! Cantati Domnului tot pamantul si cu veselie laudati-L noroade, ca s-a preaslavit!"Sa le cauti si tu si sa le asculti cu fetele tale.Va fi ca si cand Romania mea este cu voi.
Ana,nu pot sa-ti spun prea multe despre cei dragi tie.Unul dintre acestia, cel pentru care ne rugam cu totii, traverseaza o perioada cumplita.Boala pe care o suspicionau medicii este certitudine.Este atat de cumplit incat nici macar nu putem vorbi.Ne rugam insa!Si nadajduim ca Dumnezeu sa faca o minunte cu el, pentru rugaciunile sfintilor Luca al Crimeii si Sfantului Nectarie.
Boala lui ne intristeaza enorm.Noi avem atata minte incat sa nu facem decat rugaciune pentru el,fara intrebari, fara revolta, dar el isi duce singur povara suferintei de a se vede cu fiecare clipa mai neputincios, mai slabit.Suntem ingrijorati si pentru draga mea,E.Iti amintesti ca ea are o extraordinara capacitate de adunare in fata incercarii cumplite, dar si ea este atat de tanara si iubirea pe care i-o poarta sotului ei, este un motiv si mai mare de suferinta.
Roaga-te si tu pentru ei! Daca poti, intreaba medicii de acolo despre tratamentul care se face in strainatate pentru aceasta boala:boala neuronului motor central sau scleroza laterala amiotrofica.Aici i-au recomandat un tratament cu RILUTEK.Te rog sa te zbati pentru orice informatie poti sa primesti.Orice poate fi de mare folos, iar noi nu vom precupeti niciun efort, inclusiv financiar pentru a-l ajuta.
Am aflat deasemenea de o fetita care are doar 13 ani care are cancer.Ii trebuie pentru tratament un medicament care se numeste:METROTREXAT -5 gr, perfuzabil.Ii trebuiesc 30 de flacoane! Noi iti vom trimite banii in contul pe care ni-l dai tu.Din pacate nu se gaseste in Romania si se pare ca ar avea o sansa mare de vindecare cu el.
Ana, sunt deja 4 luni de cand ai plecat! Copii pe care i-ai lasat mici, au crescut:Daria invata sa numere, se plimba prin biserica de manuta cu celelalte fetite, e sanatoasa si creste fericita.
Ne pregatim de Craciun.Ne dorim nu atat cadouri lumesti, cat mai degraba sanatate sufleteasca si trupeasca, liniste, pace...timp mai mult pentru prezenta in biserica.
Te adun in gandul meu impreuna cu toti cei dragi mie, ma bucur sa te stiu inconjurata de cei pe care ii iubesti, de familia ta si te astept,Ana, sa ne povestesti, sa te vad razand cu rasul tau care scutura clopotei.Le imbratisez si pe fetele tale, pe Diana si pe Catalina, pe Adriana, dulcea si buna Adriana, pe nepotele tale si va doresc sa dobanditi mila Domnului pentru tot ceea ce va doriti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu