miercuri, 24 ianuarie 2018

Intalnirea

Am fost la Filip!
Am plecat aproape pe nepregatite, pe negandite... doua telefoane, Andrei:
-Vino si tu sa-l mai jumulesti pe Filip !
 si vocea sigura a fiicei mele:
-Vino , mami!
Si am ajuns!Ma asteptau cu totii. Filip vorbise toata ziua la gradinita despre "buica" care urma sa vina la el si cand l-au adus in vestibul, unde il asteptam, primul cuvant spus lui Andrei, a fost o intrebare:
-Buica?
Si cand m-a vazut s-a aruncat in bratele mele...
Am petrecut cu el timp pretios. Pentru orice lucru m-a preferat...
-Cu mine sau cu bunica?-il intreba Andreea 
Si el raspundea:
-Buica e!
Ne-am imbratisat... am dormit impreuna, am mancat impreuna, am baut ceaiuri impreuna, am aliniat masinutele si cifrele ... am privit impreuna aceleasi desene animate ...
Vineri jumatate de zi, sambata zi intreaga si duminica...
Am fost impreuna la biserica si impreuna am sarutat Evanghelia ...impreuna am auzit binecuvantarea de inceput a sfintei liturghii si impreuna am strabatut raiul...
Era asezat pe genunchii mamei lui alaturi de mine, asteptand sfanta impartasanie si apoi in genunchii a ascultat strana cantand 
'Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul şi toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui.
Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul şi nu uita toate răsplătirile Lui.'
*******************************************************************************************************
Era fericit! Fericit! 
Si cand a iesit parintele din sfantul altar sa-l impartaseasca, s-a ridicat repede in picioare si a luat-o la fuga spre solee...sa nu piarda Intalnirea cu Hristos!
Abia l-am prins sa-l ridic la inaltimea parintelui, ca sa primeasca sfanta cuminecatura.
Filip mi-a predat o lectie  de ravna pentru Hristos.

Nu am vazut niciodata, dar niciodata, pe cineva alergand sa-L intampine.

Am citit ca  Imparatia lui Dumnezeu se ia cu asalt.
 "Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea."Evanghelia dupa Matei ...

Exact asa era fuga lui Filip.
Dumnezeu il ajuta pe om, dar nu-i plac lenesi si fricosii."In lume necazuri veti avea;dar indrazniti.Eu am biruit lumea"Evanghelia dupa Ioan cap 16 /23-33
Modelul suprem de curaj este Iisus Hristos, cel care a invins totdeauna  prin cuvantul Sau, prin faptele Sale, prin viata Sa, prin moartea Sa si prin Inviere.
De atatea ori am dezarmat! Pana si acum inca am momente cand oscilez in hotararile mele, cand de frica esecului as pasi inapoi inca un pas... si poate inca unul, pe carari batatorite si pline de rugi, doar pentru ca aceste carari le stiu. Dar vine cuvantul acesta "Indrazniti!Alergati spre mine, parasiti cararile voastre pline de aceleasi pacate, lipeste-te de Mine , scoala-te odata cu Mine..."
Si indraznesc sa visez un timp al trairii in Hristos , aici, dar si Dincolo.
Am in manastirea in care merg zi de zi la liturghie, doua femei aproape nevazute, stalpi ai bisericii si rugaciunii:tanti Ioana si Tanti Dumitra.Ieri cand ne-am apropiat mainile de vasul cu anafura, i-am zis uneia dintre ele:
-Tanti Ioana, daca cumva vei adormi inaintea mea, sa-mi tii alaturi un loc in Rai. Sa-i spui lui Dumnezeu cu curaj ca ma astepti si vreau locul meu alaturi .
-Doamne, dar stim noi ca ne vom mantui?-mi-a raspuns batrinica zambind trist
-Cum nu stim? Nadajduim. Cerem.Nu pot gandi ca nu ma mantuiesc.Imi doresc sa fim cu Hristos, cu Maica Domnului, cu sfintii, in Imparatia lui Dumnezeu.  Ne straduim, cerem, dar mila si mantuirea tot a Domnului este!
-Da, doar mila lui Dumnezeu este... mi-a raspuns tanti Ioana
Si am plecat prin ninsoare spre birou tanand in mana cateva bucatele de anafura si o banana daruita de tanti Ioana, de la prinoase .
Din ghereta de la poarta, fratele Iacov a venit sa-mi ofere umbrela lui sa nu ma ude.
Si numai zambet era pe chipul meu si-n inima mea si pasind cu grija prin  zapada, am simtit ca se porneste in mine o rugaciune care suna asa" Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu Duh stapanitor ma intareste!" 
Si cu adevarat mi s-a bucurat inima! Daca in fiecare zi ii cerem lui Dumnezeu sa ne daruiasca bucuria mantuirii Sale, oare nu inseamna ca ...mantuirea, atat de dorita in acesta viata, o vom si primi?"Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati si primit si le veti avea"(Marcu 11, 24) 
Si gandesc toate acestea cu bucurie in drumul meu prin zapada, spre locul meu inca de munca si mintea mea zboara si mai departe spre Pastile cel de fiecare zi si mai departe de acesta, la ziua cea neinserata a Imparatiei Sale, in care mai adevarat ne vom impartasi ...

3 comentarii:

  1. Esti minunata in credinta si daruirea ta ;ma bucur pentru tine si clipele petrecute alaturi de Filip;ce mult imi doresc si eu astfel de momente ! sper sa am ocazia sa le traiesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nadajduiesc ca le vom trai! Biserica in care merg cu Filip la Bucuresti e biserica in care s-au cununat Vlad si Diana , deci,Filip si Crina Maria , cu mila lui Dumnezeu ,pot fi frati de potir...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim ca ne impartasesti si noua bucuriile tale! :-)

    RăspundețiȘtergere