vineri, 10 ianuarie 2014

Spre sla va iu birii noastre crestinesti

Am citit o poveste.Povestea lui Nicolae Pavil.Ar putea sa ni-se intample fiecaruia dintre noi. Sa ne trezim lafel ca in fiecare dimineata, poate nici macar mai obositi sau mai confuzi, sau mai veseli... acelasi ritm, aceleasi gesturi de rutina si dintr-odata lumea sa se sfarame in noi si  jurul nostru .
Asa i-s-a intamplat si lui Nicolae! O clipa care a despartit pentru totdeauna viata dinainte, de momentele in care urma sa afle ca  este posibil sa nu mai auda niciodata niciun sunet.Are 19 ani si iubeste muzica! Are 19 ani si planuia sa traiasca din muzica...Ani multi de educatie muzicala!
Si fetita mea a studiat 10 ani pianul. Imi amintesc anii copilariei Ruxandrei cand dimineata la ora 7, inainte sa plece spre scoala o asezam la pian si ea exersa partiturile pe care le avea in studiu: Mozart,Bach...imi amintesc zile lungi de pregatire pentru concursurile la care participa, emotia si truda ei...Asa ca realizez cati ani de studii sunt in spatele acestui moment. Si uite cum dintr-o data,ocum trei luni, Nicolae si-a pierdut cunostinta si in orele uramatoare a aflat la spital ca sufera de neurinom acustico-vestibular stang.I,o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i va afecta definitiv capacitatea de a percepe sunetele lumii.Si viata lui fara muzica, fara sunete va fi o viata cum niciunul din noi nu poate concepe sa traiasca.Trebuie sa facem ceva !Trebuie sa-l ajutam.Sta in puterea noastra sa o facem, cu ajutorul lui Dumnezeu!
Sansa lui este sa fie operat in afara tarii.Stiti de ce! Pentru ca noi am creat lumea acesta in care specialistii nostrii sunt plecati in alte parti pentru mai multi bani, pentru mai multa siguranta a vietii, pentru liniste.
Dar ca sa plece, Nicolae are nevoie de ajutorul nostru, pentru ca el este la fel de sarac ca si noi si ...de unde sa avem noi 45000 euro, asa peste noapte?Am aflat, din alte situatii similare, ca impreuna ii putem strange! Fiecare 100 de lei! Unii mai mult, altii mai putin...dar impreuna ii putem strange si sa-l ajutam astazi pe Nicolae.Maine pot fi eu sau cineva drag mie, sau poti fi tu.

"Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos", ne spune apostolul Pavel in epistola catre galateni.
Nu, nu este mult.Putem face acest lucru!Stiu ca putem!
Am sa scriu  linkul spre blogul lui    http://nicupavil.blogspot.ro
S-au strans deja o multime de bani.Eu cred, eu stiu, ca impreuna putem reusi si atunci copilul acesta frumos care poate fi al oricaruia dintre noi, fiu, frate, nepot, vecin, prieten sau cunoscut, o sa cante iar si muzica lui va fi spre slava lui Dumnezeu si a  iubirii noastre crestinesti.
Sfantul lui ocrotitor, sfantul Nicolae impreuna cu  sfantul Nectarie sa-l ajute sa-si recapte sanatatea.

3 comentarii:

  1. Operatia va fi in strainatate?Unde?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit pe blog,se face in Germania,dar am citit pe internet ca se face si la Bucuresti si costa cam 7000 de euro,in Ungaria 4000 de euro si poate si in alte tari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca aproape toate interventiile chirurgicale si tratamentele medicale se pot face si in Romania. Problema este insa de rezultat! Nu neg pregatirea medicilor nostri si nici multimea aparatelor aduse mai ales in acesti douazeci si patru de ani de la revolutie. Dar...mie mi-a murit un om foarte drag datorita unei culpe medicale! Si asta ma face sa sustine pe oricine vrea sa mearga la o clinica in strainatate! Daca as fi avut timp, as fi facut acelasi lucru, as fi vandut tot si m-as fi mutat cu un cort in parc! Dar...Dumnezeu a ingaduit altfel! Am inteles de la Vlad Dumitru Placinta(cel care mi-a cerut sa scriu despre baiatul acesta de 20 de ani) membru fondator al asociatiei umanitare Salveaza o inima ca acesta clinica din Germania i-a garantat un rezultat bun al operatiei si ca in procent de 10% poate ramane cu pareza sau alte sechele. Aceasta asociatie are mai multe cazuri de care se ocupa, unul din ele este Leontina Nicoleta, fetita despre care am scris acum un an si care , iata, a fost operata in America, cu ajutorul Bisericii noastre. http://leontinanicoleta.blogspot.ro/...Consider sursa mea ca fiind de incredere si bineintentionata si de aceea am scris! http://salveazaoinima.wordpress.com/...Of, daca am putea face mai mult!

      Ștergere